Wedstrijdsport

Grote verrassingen bij de halve finales op dag 3

11 februari 2024 2 Minuten leestijd

Op dag 3 van het NK Squash 2024 in het Frans Otten Stadion Amsterdam waren er grote verrassingen in het categorie 1 schema.

Op dag 3 van het NK Squash 2024 in het Frans Otten Stadion Amsterdam waren er grote verrassingen in het categorie 1 schema. 

Bij de dames 1 was het de pas 15-jarige Renske Huntelaar die verrassend wist te winnen van huidig Nederlands Kampioen Fleur Maas. De speelster van 'MeerSquash wist de pot te winnen na een spannende vijfsetter. 

Ook de andere halve finale werd een spannende wedstrijd. Tessa ter Sluis wist een 2-0 voorsprong te pakken tegen Milou van der Heijden, maar Van der Heijden speelster SquashTime Eindhoven wist terug te knokken. In de vierde set kwam er een tie break die nipt gepakt werd door Ter Sluis. Hierdoor wist Ter Sluis zich te verzekeren van de andere finale spot. 

Bij de mannen was het Piëdro Schweertman die de eerste halve finale overtuigend met 3-0 wist te winnen van Rick Penders. In de andere halve finale waren het Sam Gerrits en Thijs Roukens die het tegen elkaar opnamen. Door het niet meespelen van Rowan Damming, finalist in 2023, lagen er kansen om de finale te bereiken. Beide mannen gingen gelijk op, maar na een 1-1 tussenstand was het Gerrits die de wedstrijd meer naar zich toe trok en 3-1 wist te winnen. Hij mag het vandaag opnemen tegen meervoudig Nederlands Kampioen Piëdro Schweertman en proberen de dominantie te stoppen. 

De dames finale gaat vandaag van start om 15:00 uur. Om 16:00 uur komen de mannen in actie! We starten de dag al met de finales in de lagere categoriën. Alle wedstrijden op het Centre Court van het Frans Otten Stadion zijn hier live te volgen. 

Wedstrijdsport