Wedstrijdsport

Eerste twee dagen NK Squash 2024 succesvol verlopen!

10 februari 2024 2 Minuten leestijd

De eerste twee avonden van het NK Squash 2024 zijn succesvol begonnen. Buiten wat afmeldingen door geblesseerde en zieken last minute zijn de meeste spelers op donderdagavond of vrijdagavond van start gegaan in het Frans Otten Stadion Amsterdam. 

De eerste twee avonden van het NK Squash 2024 zijn succesvol begonnen. Buiten wat afmeldingen door geblesseerde en zieken last minute zijn de meeste spelers op donderdagavond of vrijdagavond van start gegaan in het Frans Otten Stadion Amsterdam. 

Bij de heren 1 was het Rene Mijs die met de winst ervan door ging tegen de plaatsing in. Hij won met 3-0 van Hjalmer Mols. Helaas moest Mijs erna opgeven met een blessure, waardoor huidig Nederlands Kampioen Piëdro Schweertman meteen doorging naar de halve finale. Hij komt vanmiddag in actie! 

Hij gaat het in de halve finale opnemen tegen Rick Penders die in zijn kwartfinale na een spannende vijfsetter wist te winnen van Sebastiaan Hofman. Hofman kon net niet zorgen voor een stunt. De andere halve finale gaat tussen Thijs Roukens en Sam Gerrits die beide met 3-1 hun kwartfinale wonnen. 

Ook bij de dames 1 was er een verrassing in het schema, Gabi Fritsche wist in de eerste ronde de nummer acht geplaatste Danniek Krukkert te verslaan met 3-1. Fritsche kwam gister in actie tegen de nummer één geplaatste Fleur Maas, maar Maas was nog een stapje te hoog gegrepen voor Fritsche. Huidig Nederlands Kampioen Fleur Maas neemt het in de halve finale op tegen het jonge talent Renske Huntelaar. Vooraf werd Huntelaar door de plaatsingscommissie al gewaagd op vier geplaatst, maar zij laat zien dit aan te kunnen. Kan ze vandaag in halve finale voor een stunt zorgen? 

In de andere halve finale gaat het tussen Tessa ter Sluis en Milou van der Heijden. Beide speelsters zijn al een keer Nederlands Kampioen geweest en komen nu elkaar in de halve finale al tegen. En mooie pot voor het programma! 

Alle halve finales zijn te volgen via onze livestream hier!

 

Ook de andere categorieën zijn van start gegaan, sommige kwamen donderdagavond in actie en sommige vrijdagavond. Alle categorieën zijn vandaag aangekomen bij de kwartfinales en spelen vanmiddag hun halve finales. 

 

Kom jij gezellig kijken vandaag en morgen? Gratis entree! 

Wedstrijdsport