Eredivisie

Dames Eredivisie, Voorbeschouwing Speelronde 7

13 februari 2024 3 Minuten leestijd

Na het NK Squash 2024 van afgelopen weekend gaan de dames meteen verder in de Nederlandse Eredivisie. Renske Huntelaar betreedt speelronde zeven als kersverse Nederlands kampioen. Bovendien is er een hevige strijd losgebarsten aan de top. Wie zal na deze speelronde de koppositie pakken?

Na het NK Squash 2024 van afgelopen weekend gaan de dames meteen verder in de Nederlandse Eredivisie. Renske Huntelaar betreedt speelronde zeven als kersverse Nederlands kampioen. Bovendien is er een hevige strijd losgebarsten aan de top. Wie zal na deze speelronde de koppositie pakken?

SquashTime Eindhoven vs. Frans Otten Stadion Amsterdam
De kraker van speelronde zeven vindt plaats tussen de nummers drie en vier van de ranglijst. Daarnaast staat er een interessante wedstrijd op het programma tussen de nummer 27 en 11 van de PSA World Ranking, met de koploper op positie één. Voor de thuisploeg, SquashTime Eindhoven, bieden deze wedstrijden een mooie gelegenheid om de tribunes te vullen. Voordat de wereldtoppers de baan betreden, zullen de Belgische Crabbe en de Nederlandse Peters tegen elkaar spelen. Als laatste zullen de Zwitserse Cindy Merlo en de thuisspelende Milou van der Heijden de baan betreden. Van der Heijden wist afgelopen weekend nog brons te behalen bij het NK!

Opstelling: 
Tesni Murphy (PSA-27) vs. Salma Hany (PSA-11)
Milou van der Heijden (PSA-) vs. Cindy Merlo (PSA-53) 
Chloe Crabbe (PSA-304) vs. Suzanne Peters (PSA-260)
Scheidsrechter: Rick Overdijk

 

Grant Thornton Victoria Rotterdam vs. Rixax Squash Almere 
Op de banen van Rotterdam gaat het team op zoek naar een overwinning om in het spoor te blijven van de koppositie. Op alle posities lijkt Grant Thornton Victoria Rotterdam in het voordeel te zijn. De meest opwindende wedstrijd op papier is die tussen de nummers twee, Permentier en Mubure. Rixax Squash Almere hoopt weer games te kunnen bijschrijven!

Opstelling: 
Fleur Maas (PSA-156) vs. Danniek Krukkert (PSA-)
Juliette Permentier (PSA-155) vs. Polite Mubure (PSA-)
Eva Maas (PSA-) vs. Coco de Koning (PSA-) 
Scheidsrechter: Ton Mijs

 

'MeerSquash Hoofddorp vs. KPI Squash Utrecht
KPI Squash Utrecht staat bovenaan in de ranglijst en heeft alles in eigen hand. Tegen de ploeg uit Hoofddorp moeten ze de volle buit binnenhalen om de Rotterdammers achter zich te houden. De Hoofddorpse ploeg begint de wedstrijd met kersverse Nationaal Kampioene Renske Huntelaar. Kan zij haar vorm vasthouden en ook winnen van de nummer 58 van de wereld?

Fritsche neemt het op tegen Van Drongelen; beide speelsters kwamen elkaar afgelopen weekend ook al tegen. Toen wist de speelster uit Utrecht te winnen. Op positie drie zullen Mols en Urh uitvechten wie de avond goed begint.

Opstelling: 
Renske Huntelaar (PSA-262) vs. Alicia Mead (PSA-58)
Gabi Fritsche (PSA-) vs. Megan van Drongelen (PSA-251)
Elcke Mols (PSA-) vs. Nika Urh (PSA-153) 
Scheidsrechter: Jos Aarts

Bekijk alle wedstrijden hier live of kom kijken bij jouw club en moedig de speelsters aan! 

Eredivisie