Eredivisie

Dames Eredivisie, Nabeschouwing speelronde 7

15 februari 2024 3 Minuten leestijd

KPI Squash Utrecht pakt de volle buit en loopt een paar games uit op concurrent Grant Thornton Victoria Squash Rotterdam. Ook SquashTime Eindhoven weet de punten in eigen huis te pakken na een mooie squashavond. 

KPI Squash Utrecht pakt de volle buit en loopt een paar games uit op concurrent Grant Thornton Victoria Squash Rotterdam. Ook SquashTime Eindhoven weet de punten in eigen huis te pakken na een mooie squashavond. 

SquashTime Eindhoven vs. Frans Otten Stadion Amsterdam
De mooiste affiches werden gespeeld in Eindhoven waarbij onder andere de wereldtoppers Murphy en Hany in actie kwamen. Eerst mochten de nummers de baan op, Crabbe wist de thuisploeg meteen op voorsprong te zetten door Peters met 3-0 te verslaan. Hierna was het aan de nummers één, Hany begon sterk voor de bezoekers door een 2-0 voorsprong te pakken. Toch wist Murphy terug te slaan en ook een game te pakken. Uiteindelijk trok Hany aan het langste eind. De laatste wedstrijd werd alles bepalend waarbij Van der Heijden een knappe 2-0 voorsprong wist te behalen, toch wist Merlo zich terug te knokken in de wedstrijd. De overwinning ging toch naar Van der Heijden die de beslissende vijfde game wist te winnen. Hierdoor gingen ook de bonuspunten naar Eindhoven en komen de ploegen nu gelijk in aantal punten. 

Opstelling: 
Tesni Murphy (PSA-27) vs. Salma Hany (PSA-11) 1-3
Milou van der Heijden (PSA-) vs. Cindy Merlo (PSA-53) 3-2
Chloe Crabbe (PSA-304) vs. Suzanne Peters (PSA-260) 3-0
Scheidsrechter: Rick Overdijk

 

Grant Thornton Victoria Rotterdam vs. Rixax Squash Almere 
De zusjes Maas gingen in Almere sterk van start voor de Rotterdammers door de eerste twee wedstrijden overtuigend met 3-0 te winnen. Hierna was het aan Permentier om de klus af te maken, maar na een 1-0 voorsprong kwam de thuisploeg Rixax Squash Almere op stoom en wist Mubure een 3-1 winst te boeken. De eerste overwinning voor de speelsters uit Almere dit seizoen. Door de winst in de laatste wedstrijd laten de Rotterdammers belangrijke games liggen voor het kampioenschap. 

Opstelling: 
Fleur Maas (PSA-156) vs. Danniek Krukkert (PSA-) 3-0
Juliette Permentier (PSA-155) vs. Polite Mubure (PSA-) 1-3
Eva Maas (PSA-) vs. Coco de Koning (PSA-) 3-0
Scheidsrechter: Ton Mijs

 

'MeerSquash Hoofddorp vs. KPI Squash Utrecht
Een speciale avond in Hoofddorp waar er veel aandacht was voor Huntelaar, die de baan voor het eerste betreden als Nederlands Kampioen. De eerste kon ze niet vieren met een overwinning. Ze moest het hoofd buigen voor de Mead die 58ste van de PSA Ranglijst staat. Ook Mols moest ervoor in de eerste wedstrijd buigen voor Urh. De laatste wedstrijd werd een spannende pot waarbij Van Drongelen toch de 3-2 winst wist te pakken en de belangrijke games die Grant Thornton Victoria Squash liet liggen. Hierdoor loopt KPI Squash Utrecht twee games uit op de Rotterdammers en hebben ze alles nog in eigen handen. 

Opstelling: 
Renske Huntelaar (PSA-262) vs. Alicia Mead (PSA-58) 0-3
Gabi Fritsche (PSA-) vs. Megan van Drongelen (PSA-251) 2-3
Elcke Mols (PSA-) vs. Nika Urh (PSA-153) 0-3
Scheidsrechter: Jos Aarts

Bekijk alle wedstrijden hier terug!

Eredivisie