Eredivisie

Speelronde 7, voorbeschouwing Heren Eredivisie

30 januari 2024 3 Minuten leestijd

De Heren Eredivisie gaat weer verder morgenavond met een paar mooie affiches op het programma, zo word in poule één de belangrijke wedstrijd tussen 'MeerSquash Hoofddorp en het Frans Otten Stadion Amsterdam gespeeld. In poule 2 hoopt Dxfferent Squash Utrecht belangrijke punten te pakken om de aansluiting bij de top drie te  behouden. 

De Heren Eredivisie gaat morgenavond verder met enkele boeiende wedstrijden op het programma. In poule één staat de belangrijke confrontatie tussen 'MeerSquash Hoofddorp en het Frans Otten Stadion Amsterdam op het programma. In poule 2 hoopt Dxfferent Squash Utrecht belangrijke punten te pakken om de aansluiting bij de top drie te behouden.

POULE 1:
Grant Thornton Victoria Squash Rotterdam vs. Rixax Squash Almere
In Rotterdam neemt Grant Thornton Victoria Squash Rotterdam het op tegen Rixax Squash Almere. De Rotterdammers staan ver bovenaan, terwijl de spelers uit Almere onderaan bungelen. Ook morgenavond lijkt het op papier bij elke wedstrijd een gemakkelijke avond te worden voor de thuisploeg. Of kan Squash Almere voor een verrassing zorgen?

Opstelling:
Eain Yow NG (PSA-17) vs. Sean Conroy (PSA-178)
Piedro Schweertman (PSA-) vs. Mohamed Khawas (PSA-)
Joeri Hapers (PSA-134) vs. Romeo Marino (PSA-)
Scheidsrechter: Ton Mijs

 

'MeerSquash Hoofddorp vs. Frans Otten Stadion Amsterdam
De thuisploeg heeft de punten hard nodig om nog kans te maken op de play-offs. Op papier belooft het een spannende avond te worden waarbij de winst beide kanten op kan gaan. Op positie drie moet de ervaren Ravelli de thuisploeg op voorsprong zetten, maar Squashlevels voorspelt een 3-2 wedstrijd voor Hofman. Meteen een kraker om mee te beginnen! Hierna is het aan de nummers één; op papier zou de Egyptenaar Momen de winst moeten pakken. Voor Bryant is het de eerste keer in de Nederlandse Eredivisie. Kan hij zijn ploeg een goede dienst bewijzen?

Opstelling:
Rory Stewart (PSA-44) vs. Tarek Momen (PSA-8)
Jonah Bryant (PSA-140) vs. Omar Abdel Meguid (PSA-)
Bart Ravelli (PSA-) vs. Sebastiaan Hofman (PSA-182)
Scheidsrechter: Jos Aarts

 

POULE 2:
Houtrust Squash vs. Centre Squash Drachten
Centre Squash Drachten staat onderaan en probeert hier en daar alle punten te sprokkelen. Ook morgenavond zal dat het hoogst haalbare zijn. Op papier is de thuisspelende ploeg Houtrust Squash in het voordeel, maar kunnen zij dit ook op de baan laten zien?

Opstelling:
Iker Pajares (PSA-19) vs. Viktor Byrtus (PSA-81)
Ivan Perez (PSA-93) vs. Thijs Roukens (PSA-)
Sam Gerrits (PSA-248) vs. Lowie Delbeke (PSA-286)
Scheidsrechter: Ash Patel

Update: Quinten van Es speelt voor Viktor Byrtus hierdoor schuift iedereen een plek op!

 

Coulisse Twente vs. Dxfferent Squash Utrecht
Koploper Coulisse Twente ontvangt Dxfferent Squash Utrecht en verwacht een leuke speelavond. De Egyptenaar Moustafa El Sirty is inmiddels wat gezakt op de PSA Ranglijst, maar heeft in het verleden laten zien mee te kunnen met de toppers. Kan hij voor een verrassing zorgen? Ook op positie 2 en 3 staan boeiende affiches op het programma met gegarandeerd topsquash.

Opstelling:
Raphael Kandra (PSA-33) vs. Moustafa El Sirty (PSA-148)
Daniel Poleshchuck (PSA-67) vs. Maceo Levy (PSA-121)
Laurens Jan Anjema (PSA-) vs. Roshan Bharos (PSA-)
Scheidsrechter: Marco van den Berg

 

Zoals je kunt lezen, staan er veel mooie wedstrijden op het programma! Als je niet aanwezig kunt zijn maar toch wilt volgen, bekijk dan hier de livestream op alle banen.

Eredivisie