Eredivisie

Speelronde 6, Voorbeschouwing Dames Eredivisie

23 januari 2024 3 Minuten leestijd

De tweede helft van de Dames SBN Eredivisie gaat morgenavond van start! Gaat Grant Thornton Victoria Squash Rotterdam ook de tweede helft alles winnen en ongeslagen kampioen worden of kan er een club een stokje voor steken? KPI Squash Utrecht stelt in ieder geval sterk op! 

De tweede helft van de Dames SBN Eredivisie gaat morgenavond van start! Gaat Grant Thornton Victoria Squash Rotterdam ook de tweede helft alles winnen en ongeslagen kampioen worden of kan er een club een stokje voor steken? KPI Squash Utrecht stelt in ieder geval sterk op! 

 

Rixax Squash Almere vs. SquashTime Eindhoven 
De eerste wedstrijd gaat tussen de nummer drie en zes van de competitie. De Eindhovenaren lijken op voorhand in het voordeel voor de winst, maar Rixax Squash Almere is niet kansloos vooraf. Als eerste gaan De Koning en Van der Heijden de baan op waarbij op papier de ervaring van Van der Heijden waarschijnlijk de doorslag geeft. Hierna is het aan de kopvrouwen waarbij meervoudig Nationaal Kampioen Milou van der Heijden in actie komt tegen de nog jonge Krukkert. De laatste wedstrijd word op papier de spannendste pot waarbij Almere in het voordeel is. Kan de thuisploeg hun eerste winst boeken? 

Opstelling: 
Danniek Krukkert (PSA-) vs. Milou van der Heijden  (PSA-)
Polite Mubure (PSA-) vs. Naomi Nohar (PSA-)
Coco de Koning (PSA-) vs. Nikki van der Heijden (PSA-)
Scheidsrechter: Marco van den Berg

 

KPI Squash Utrecht vs. Grant Thornton Victoria Squash Rotterdam 
Misschien wel de leukste wedstrijden van de avond en de kraker van de zesde speelronde tussen de nummers twee en één van de ranglijst. KPI Squash Utrecht probeert een aanval te openen op de koppositie van Grant Thornton Victoria Squash Rotterdam. Het gat is nu 12 punten maar kan zomaar verkleint worden na deze speelronde waardoor alles weer open ligt. Op positie één zijn het de Engelse dames die de strijd met elkaar aangaan. Beide dames ontlopen elkaar niks op de PSA Wereldranglijst dus dit belooft een mooie pot te worden. De Egyptenaar Ismail en de Nederlandse Van Drongelen zijn op squashlevels en gezien afgelopen resultaten in het voordeel maar kunnen hun ook de winst bezorgen voor de Utrechters? 

Opstelling:
Alicia Mead (PSA-58) vs. Grace Gear (PSA-47)
Rana Ismail (PSA-73) vs. Elisa Romba (PSA-102)
Megan van Drongelen (PSA-235) vs. Juliette Permentier (PSA-154)
Scheidsrechter: Ton Mijs


Frans Otten Stadion Amsterdam vs. 'MeerSquash Hoofddorp
De wedstrijd tussen de nummer 4 en 5 van de ranglijst. Waarbij de Hoofddorpers het gat willen verkleinen en de aansluiting houden bij de top teams. Op positie één word het een mooie wedstrijd, Huntelaar heeft laten zien dit seizoen veel tegenstand te kunnen bieden tegen de topspelers. Kan zij morgen misschien een goede winst pakken voor haar club? De Franse Ana Munos is op papier sterker, maar beide spelers ontlopen elkaar niet veel en dit beloofd een leuke wedstrijd te worden. De nummers drie hebben beide geen PSA Ranking maar wel internationale ervaring bij de jeugd. Deze pot kan alle kanten op! Gaan de Hoofddorpers het gat verkleinen? 


Opstelling:
Tessa ter Sluis (PSA-96) vs. Renske Huntelaar (PSA-381)
Emilia Korhonen (PSA-164) vs. Ana Munos (PSA-134)
Victoria Leow (PSA-) vs. Gabi Fritsche (PSA-)
Scheidsrechter: Jos Aarts

 

Zoals jullie lezen zijn er veel mooie wedstrijden te zien! Ga gerust langs bij de clubs om de wereldspelers live in actie te zien! Kan jij toch niet aanwezig zijn, maar wil jij het wel volgen? Check hier de livestream op alle banen. 

Eredivisie