Eredivisie

Speelronde 6, start tweede seizoenshelft!

09 januari 2024 4 Minuten leestijd

De tweede helft van de SBN Eredivisie staat op het punt van starten. Voor sommige teams al uitkijken richting de play offs en sommige teams ruiken hun kansen om hier nog bij aan te sluiten. De teams hebben afgelopen winterstop de tijd gehad spelers te halen of te wisselen. Hier hebben sommige teams gebruik van gemaakt. Zo zijn Adrian Waller (Dxfferent Squash Utrecht), Rory Stewart & Declan James ('MeerSquash) en Yassin Elshafei (Squash Apeldoorn) te bewonderen de komende helft. 

De tweede helft van de SBN Eredivisie staat op het punt van starten. Voor sommige teams al uitkijken richting de play offs en sommige teams ruiken hun kansen om hier nog bij aan te sluiten. De teams hebben afgelopen winterstop de tijd gehad spelers te halen of te wisselen. Hier hebben sommige teams gebruik van gemaakt. Zo zijn Adrian Waller (Dxfferent Squash Utrecht), Rory Stewart & Declan James ('MeerSquash) en Yassin Elshafei (Squash Apeldoorn) te bewonderen de komende helft. 

 

POULE 1:
Frans Otten Stadion Amsterdam vs. Grant Thornton Victoria Squash Rotterdam

In poule 1 gaat Grant Thornton Victoria Squash Rotterdam riant aan de leiding, maar niemand is nog zeker van de play offs. De Rotterdammers gaan morgenavond op bezoek bij de Amsterdammers. De spelers uit onze hoofdstad staan momenteel derde en kunnen bij winst een goede stap zetten richting de nummer twee positie. Op positie één zijn de Amsterdammers op voorhand in het voordeel, maar op positie drie lijken de Rotterdammers meer in het voordeel. De positie twee wedstrijd word dus een belangrijke wedstrijd om de bonuspunten. Abdel Meguid en Schweertman hebben beide laten zien vroeger op een topniveau te kunnen spelen en halen deze nog steeds in de competitie. Zeker een mooie wedstrijd om in de gaten te houden! 

Opstelling: 
Juan Camilo Vargas (PSA-55) vs. Jakub Solnicky (PSA-105)
Omar Abdel Meguid (PSA-) vs. Piëdro Schweertman (PSA-)
Sebastiaan Hofman (PSA-185) vs. Joeri Hapers (PSA-135)
Scheidsrechter: Jos Aarts

UPDATE: Knut Hogervorst neemt op positie drie de plek over van Joeri Hapers. 

 

Van Herk Vastgoed/Squash Ridderkerk vs. 'MeerSquash 
De Ridderkerkers ontvangen de nummer vier van de competitie 'MeerSquash. De uitclub heeft alle punten hard nodig om enigszins kans te maken op de play offs. Gezien de toevoegingen die gedaan zijn laat de club zien dit zeker nog een kans te geven. Toch starten de Hoofddorpers met bekende namen! Als eerste gaan de nummers drie de baan op, hierbij lijkt het vooraf een eenvoudige winst partij voor Mijs. 'MeerSquash kan hier niet sterker opstellen wegens een sterke nummer één en twee en hiermee al de maximale aantal punten ingezet te hebben. Als tweede wedstrijd gaan de nummers één de baan op. Een wedstrijd van wereldniveau! Coll zou bij deze wedstrijd de stand gelijk moeten trekken. Mueller zou op papier het karwei hierna moeten afmaken en de punten moeten nemen naar Hoofddorp. Maar eerder dit seizoen lukte het Mueller niet tegen Abdel Meguid. Nu wel? 

Opstelling:
Patrick Rooney (PSA-24) vs. Paul Coll (PSA-3)
Mahesh Mangoankar (PSA-125) vs. Nicolas Mueller (PSA-21)
Rene Mijs (PSA-385) vs. Joeri Steinmetz (PSA-)
Scheidsrechter: Ton Mijs

 

POULE 2: 
Centre Squash Drachten vs. Coulisse Twente 
In poule 2 gaat Coulisse Twente aan kop en lijken ook de zesde speelronde zonder kleerscheuren vanaf te brengen. Op bezoek bij Drachten zijn zij op elke positie sterker bezet, maar de spelers van manager Sipke Wiersma zullen er op gebrand zijn om voor een stunt te zorgen. 

Opstelling:
Emyr Evans (PSA-88) vs. Auguste Dussourd (PSA-26)
Thijs Roukens (PSA-) vs. Rowan Damming (PSA-78)
Chris Moawad (PSA-) vs. Laurens Jan Anjema (PSA-)
Scheidsrechter: Marco van den Berg

 

Squash Apeldoorn vs. Houtrust Squash 
Een ontmoeting tussen de nummers twee en drie van de competitie. Apeldoorn die derde staat wil het gat verkleinen naar de club uit Den Haag en de uit club wil de belangrijke punten pakken om het gat serieus groot te maken naar directe plaatsing voor de play offs. Dit levert een mooi spektakel aan wedstrijden op! Op positie drie lijken de bezoekers in het voordeel. Normaal gesproken moet de Nederlands Kampioen onder 23 jaar Gerrits zijn ploeg op voorsprong zetten. Op positie één hierna is het de Egyptenaar Mosaad die de thuisploeg terug moet brengen in de wedstrijd. Op papier is hij favoriet! De laatste wedstrijd word een kraker! De strijd om de belangrijke bonuspunten, de Indiër Senthilkumar heeft dit seizoen enorme stappen gezet. Hij begon het seizoen buiten de top-100 en gaat inmiddels richting de top-50! Kan hij zijn ploeg de punten geven of is het de nieuwkomer Elshafei die meteen van onschatbare waarde kan zijn? 

Opstelling: 
Omar Mosaad (PSA-27) vs. Ivan Perez (PSA-91)
Yassin Elshafei (PSA-70) vs. Velavan Senthilkumar (PSA-63)
Fabian Igelbrink (PSA-388) vs. Sam Gerrits (PSA-261)
Scheidsrechter: Ricardo Vossen

 

Zoals jullie lezen zijn er veel mooie wedstrijden te zien! Ga gerust langs bij de clubs om de wereldspelers live in actie te zien! Kan jij toch niet aanwezig zijn, maar wil jij het wel volgen? Check hier de livestream op alle banen. 

Eredivisie