Eredivisie

Speelronde 6, Frans Otten Stadion Amsterdam wint in spannende strijd!

11 januari 2024 4 Minuten leestijd

De tweede helft van de SBN Eredivisie is van start gegaan met spetterende wedstrijden, zo wisten het Frans Otten Stadion Amsterdam en 'MeerSquash in Poule 1 belangrijke punten te behalen. In Poule 2 ging de winst naar Coulisse Twente en Houtrust Squash die hun positie richting de play offs verstevigen. 

De tweede helft van de SBN Eredivisie is van start gegaan met spetterende wedstrijden, zo wisten het Frans Otten Stadion Amsterdam en 'MeerSquash in Poule 1 belangrijke punten te behalen. In Poule 2 ging de winst naar Coulisse Twente en Houtrust Squash die hun positie richting de play offs verstevigen. 

 

POULE 1:
Frans Otten Stadion Amsterdam vs. Grant Thornton Victoria Squash Rotterdam
Frans Otten Stadion Amsterdam pakt revanche! Na het verloren uitduel heeft het Frans Otten Stadion Amsterdam laten zien dat Grant Thornton Victoria Squash Rotterdam niet onverslaanbaar is. Op positie één was het Juan Camilo Vargas die duidelijk de sterkere speler was. Solnicky wist wel een game af te snoepen! Op positie was het in de eerste speelronde Omar Abdel Meguid die met 3-2 wist te winnen van huidig Nederlands Kampioen Piëdro Schweertman, maar dit keer was het Schweertman die aan het langste eind trok na weer een spannende pot! Bij de jonkies Hofman en Hogervorst leek het snel beslist te zijn toen Hofman op een 2-0 voorsprong kwam. Toch wist Hogervorst terug te knokken en twee games binnen te halen voor zijn club. Door de winst stijgen de Amsterdammers naar de tweede plek en is het gat naar koploper Victoria verkleint naar 6 punten. 

Uitslag:
Juan Camilo Vargas (PSA-55) vs. Jakub Solnicky (PSA-105) 3-1
Omar Abdel Meguid (PSA-) vs. Piëdro Schweertman (PSA-) 2-3
Sebastiaan Hofman (PSA-185) vs. Knut Hogervorst (PSA-) 3-2
Scheidsrechter: Jos Aarts 

 

Van Herk Vastgoed/Squash Ridderkerk vs. 'MeerSquash 
'MeerSquash pakt belangrijke punten richting de derde plek in de poule. De club uit Hoofddorp moest deze wedstrijd winnen om nog uitzicht te hebben op die derde plek die toegang geeft tot de play offs aan het einde van het seizoen. Gezien de opstelling lieten ze hier ook geen gras over groeien. Op positie één en twee waren zij dan ook in het voordeel. Van Herk Vastgoed/ Squash Ridderkerk spelers Patrick Rooney en Mahesh Mangoankar konden hier dan ook niet veel aan doen en moesten beide zonder een game te winnen de baan weer verlaten. Eerder die avond had vaste waarde uit het team Rene Mijs de thuisploeg wel op een gemakkelijke voorsprong gezet. Steinmetz wist één game mee te komen en moest hierna het hoofd buigen. Door de winst is het gat naar de nummer drie verkleint tot 9 punten. 

Uitslag:
Patrick Rooney (PSA-24) vs. Paul Coll (PSA-3) 0-3
Mahesh Mangoankar (PSA-125) vs. Nicolas Mueller (PSA-21) 0-3
Rene Mijs (PSA-385) vs. Joeri Steinmetz (PSA-) 3-0
Scheidsrechter: Ton Mijs

 

POULE 2: 
Centre Squash Drachten vs. Coulisse Twente 
Waar vooraf nog gehoopt werd op een stunt is uit gebleven. Centre Squash Drachten beleefde een pittige avond voor het thuispubliek tegen titel favoriet Coulisse Twente. Twente die het gehele seizoen al ongeslagen is wist ook deze ronde door te komen zonder kleerscheuren. Alle wedstrijden werden overtuigend gewonnen en het team lijkt vol vertrouwen door te stomen richting de play offs. Voor de Drachtenaren lijken de play offs definitief buiten bereik. 

Uitslag:
Emyr Evans (PSA-88) vs. Auguste Dussourd (PSA-26) 0-3
Thijs Roukens (PSA-) vs. Rowan Damming (PSA-78) 0-3
Chris Moawad (PSA-) vs. Laurens Jan Anjema (PSA-) 0-3
Scheidsrechter: Marco van den Berg

 

Squash Apeldoorn vs. Houtrust Squash 
Een leuke ontmoeting in poule 2 tussen de nummer twee en drie van de ranglijst. De nummers drie trapte de avond af en deze wedstrijd werd al snel in het voordeel van Houtrust Squash beslist. Hierna was het aan de nummers één van beide ploegen. Op voorhand leek dit een 3-0 winst voor Mosaad te worden, maar Perez wist een belangrijke game af te pakken. Als laatste was het aan de nummers twee op voorhand een spannende wedstrijd! De Egyptenaar Elshafei die tussendoor is toegevoegd wist sterk te starten voor zijn ploeg Squash Apeldoorn en kwam 2-0 voor in games. Hierna ging het mis, de Indiër Senthilkumar kwam in zijn spel en wist de drie op één volgende games overtuigend naar zich te trekken en hierdoor toch de winst mee terug naar Den Haag te nemen. Hierdoor blijven de ploegen twee en drie staan en is het gat vergroot naar 12 punten. 

Uitslag: 
Omar Mosaad (PSA-27) vs. Ivan Perez (PSA-91) 3-1
Yassin Elshafei (PSA-70) vs. Velavan Senthilkumar (PSA-63) 2-3
Fabian Igelbrink (PSA-388) vs. Sam Gerrits (PSA-261) 0-3
Scheidsrechter: Ricardo Vossen

 

De Eredivisie gaat verder op woensdag 31 januari! 

Eredivisie