Eredivisie

Nabeschouwing speelronde 6 SBN Dames Eredivisie

25 januari 2024 3 Minuten leestijd

De tweede helft van de Dames SBN Eredivisie is van start gegaan! Grant Thornton Victoria Squash Rotterdam stond ongeslagen bovenaan, maar moesten gisteren toch hun eerste verlies partij incasseren. KPI Squash Utrecht was thuis te sterk voor de koploper. 

De tweede helft van de Dames SBN Eredivisie is van start gegaan! Grant Thornton Victoria Squash Rotterdam stond ongeslagen bovenaan, maar moesten gisteren toch hun eerste verlies partij incasseren. KPI Squash Utrecht was thuis te sterk voor de koploper. 

 

Rixax Squash Almere vs. SquashTime Eindhoven 
Vooraf was de verwachting al dat de Eindhovenaren met de winst terug naar huis zouden gaan en dit hebben ze ook gedaan. Op alle posities waren de spelers van SquashTime sterker en zo behaalde de ploeg de maximale 12 punten. Rixax Squash Almere wist wel een game te pakken! Door de overwinning staat de ploeg derde met een gat van 6 punten naar de nummer één. 

Opstelling: 
Danniek Krukkert (PSA-) vs. Milou van der Heijden  (PSA-) 0-3
Polite Mubure (PSA-) vs. Naomi Nohar (PSA-) 1-3
Coco de Koning (PSA-) vs. Nikki van der Heijden (PSA-) 0-3
Scheidsrechter: Marco van den Berg

 

KPI Squash Utrecht vs. Grant Thornton Victoria Squash Rotterdam 
De kraker van de avond ging tussen de nummer één en twee van de ranglijst. KPI Squash Utrecht wist het gat te verkleinen door de winst in eigen huis te pakken en de Rotterdammers hun eerste verlies partij van dit seizoen te geven. Megan van Drongelen begon sterk voor de thuisploeg door een 3-0 winst te pakken. Hierna was het Grace Gear die voor de Rotterdammers wat terug deden. De laatste wedstrijd werd een prooi voor de Egyptische Ismail die een goede dienst bewees aan de thuisploeg. Door de winst is het gat verkleint naar vijf punten. De titel strijd ligt weer helemaal open. 

Opstelling:
Alicia Mead (PSA-58) vs. Grace Gear (PSA-47) 1-3
Rana Ismail (PSA-73) vs. Elisa Romba (PSA-102) 3-0
Megan van Drongelen (PSA-235) vs. Juliette Permentier (PSA-154) 3-0
Scheidsrechter: Ton Mijs


Frans Otten Stadion Amsterdam vs. 'MeerSquash Hoofddorp
De spannendste wedstrijd ging achteraf tussen de Hoofddorpers en Amsterdammers. Op positie één was het Ter Sluis die de thuisploeg op voorsprong zette, maar het jonge talent Huntelaar heeft laten zien dichtbij te zitten en misschien op het NK wel toe te gaan slaan. De nummers twee werd ook een mooie wedstrijd waarbij de Franse Munos de 3-1 winst pakte. De laatste wedstrijd leek snel in het voordeel van de Amsterdammers beslist te worden maar onze landgenoot Fritsche wist terug te vechten tot 2-2 daarna was het toch Leow die de laatste game met 11-9 naar zich toe trok. Door de spannende wedstrijden werd het 10-6 voor het Frans Otten Stadion Amsterdam


Opstelling:
Tessa ter Sluis (PSA-96) vs. Renske Huntelaar (PSA-381) 3-1
Emilia Korhonen (PSA-164) vs. Ana Munos (PSA-134) 1-3
Victoria Leow (PSA-) vs. Gabi Fritsche (PSA-) 3-2
Scheidsrechter: Jos Aarts

 

Kijk hier wedstrijden terug!  

Eredivisie