Jeugd

Geslaagde NK Jeugd 2024!

24 januari 2024 3 Minuten leestijd

Afgelopen weekend vond bij Victoria Squash Rotterdam het NK Jeugd 2024 plaats! Met ruim 60 kinderen werd er verdeeld over 9 categorieën gestreden om de nationale titels.

Bij de jongens onder 11 speelde maar liefst 8 kinderen mee! In sterk bezet veld was het Drachtenaar Noah Wiersma die de nationale titel wist te veroveren. De zoon van Jeugd bondscoach Sipke Wiersma wist in de finale Jenson Meijer te verslaan die het zilver wist te winnen. Devin Smit won het brons.

Bij de meisjes onder 11 was het Sophie Verhulst de enige deelneemster en won dus automatisch het goud! Daarnaast speelde zij mee bij de meisjes onder 13 en wist hier ook nog eens het brons te veroveren. Het zilver ging naar Dae Aartsen en Nederlands Kampioen werd Lara Berntsen!

Bij de jongens onder 13 ging de titel naar Damian Smit toe, hij wist de finale te winnen van de nummer twee Amin Askar. Eindhovenaar Zack Begemann ging naar huis met het brons.

De meiden onder 15 jaar werd een prooi voor Aimee Yazmin Origel Koers, in een poule van vijf wist zij alle wedstrijden overtuigend te winnen. Ilse Leidelmeyer werd tweede en Sam Lourens werd derde.

Bij dezelfde leeftijdsklasse alleen de jongens was het Quinten van Es uit Drachten die het goud won door in de finale 3-0 te winnen van Levi Visser die het zilver won. Dave Kuiper wist de derde plek te bemachtigen.

Een leeftijdsgroep hoger was de Nationale titel voor Mattias Brinker. Hij won alle wedstrijden overtuigend. In de finale was het Rishi Ramnatshing die als enige een game kon afsnoepen, maar moest toch genoegen nemen met het zilver. Yago Origel Koers pakte het brons.

Bij de meisjes onder 17 jaar ging het kampioenschap naar 'MeerSquashter Elcke Mols. Zij won in de finale van thuisspelende Ruby Huisman. Het brons werd gewonnen door Armiti Ghoroghchian.

Categorie hoger bij de meisjes onder 19 jaar ging de Nationale naar Renske Huntelaar die leeftijdsklasses hoger speelde. Zij won in de poule van Meike van Dalen die tweede werd en Coco de Koning die derde werd.

Bij de jongens onder 19 jaar ging het brons naar Lars van Dongen die in de halve nipt verloor van de uiteindelijke kampioen. In de finale leek de titel naar Tristan Keenan te gaan maar na een spannende vijfsetter was het toch Robert Lindner die aan het langste eind trok en de titel mee naar huis nam.

Naast alle bekers ontving Max Berntsen de Fair Play Award!

Het was een geslaagd toernooi waarbij er veel toeschouwers waren. Ook oud kampioenen als Fleur Maas, Thijs Roukens en Rowan Damming lieten hun gezicht nog even zien aan de toekomstige toppers.