Eredivisie

Voorbeschouwing Eredivisie heren speelronde 5

05 december 2023 3 Minuten leestijd

Morgen staat de vijfde ronde van de Eredivisie op het programma en zo langzamerhand beginnen de eerste teams af te vallen voor de playoffs. Vanwege de Men's World Team Championships deze week zijn er geen PSA-20 spelers, maar gezien alle belangen valt zeker een ronde met veel dramatiek te verwachten. Alle reden om te volgen dus.

Van Herk Vastgoed/Squash Ridderkerk - Grant Thornton Victoria Rotterdam

In poule 1 staat de topper tussen Van Herk Vastgoed/Squash Ridderkerk en Victoria op het programma. De nummers 2 en 1 van de poule hebben beiden nog geen wedstrijd verloren en Victoria staat slechts 4 puntjes voor. Van Joeri Hapers mag verwacht worden dat hij de overwinning pakt tegen René Mijs, maar in andere wedstrijden is op voorhand niet zomaar een winnaar aan te wijzen en het zal dus bloedspannend worden.

1. Mahesh Magaonkar - Borja Golan
2. Edwin Clain - Piëdro Schweertman
3. René Mijs - Joeri Hapers

Scheidsrechter: Jos Aarts

Frans Otten Stadion - RIXAX Almere

In de tweede wedstrijd speelt Frans Otten Stadion thuis tegen de rode lantaarndrager RIXAX Almere. Voor Frans Otten is deze wedstrijd een uitgelezen mogelijkheid om de volle 12 punten te pakken en zo 'Meersquash, dat deze week vrijaf heeft, op een achterstand te zetten die ze niet in één wedstrijd kunnen inhalen. 'Meersquash heeft het behalen van de playoffs nog steeds in eigen hand, maar zal wel hoog moeten inzetten in de tweede competitiehelft.

1. Juan Camilo Vargas - Will Salter
2. Sebastiaan Hofman - Robert Lindner
3. Stan Al - Radu Pena

Scheidsrechter: Ash Patel

Squash Apeldoorn- Coulisse/Twente 

In poule 2 staan Houtrust, Coulisse/Twente en ook Squash Apeldoorn relatief soeverein op de plaatsen die recht geven op de playoffs. Squash Apeldoorn speelt echter tegen het nog ongeslagen Coulisse/Twente, dat op papier ook nog eens veel sterker voor de dag komt. Squash Apeldoorn zal tegen Coulisse/Twente altijd rekening moeten houden met een mogelijk verlies, maar ze hebben wel degelijk een opstelling die punten kan sprokkelen om zo hun greep op de derde plaats te verstevigen.

1. Robertino Pezzata - Farkas Balasz
2. Blessing Muhwati - Daniel Poleshschuk
3. Fabian Igelbrink - Laurens Jan Anjema

Scheidsrechter: clubscheidsrechter

Centre Squash Drachten - Dxfferent Squash Utrecht

In de laatste wedstrijd speelt Centre Squash Drachten thuis tegen Dxfferent Squash Utrecht. Beide teams staan ver achter en dit kan dus met recht het duel van de laatste kansen worden genoemd. Utrecht lijkt hier meer aanspraak op te maken op de overwinning, maar mede omdat Drachten thuis speelt, zou het nog weleens zeer interessant kunnen worden.

Match of the Day is in ieder geval tussen Finnlay Withington en Mostafa El Sirty. Voordat zij de baan op gaan, heeft Tom Hoevenaars óf Roshan Bharos de eerste overwinning gepakt en deze wedstrijd is dan dus al van levensbelang.

1. Finnlay Withington - Moustafa El Sirty
2. Lowie Delbeke - Ben Smith
3. Tom Hoevenaars - Roshan Bharos

Scheidsrechter: Marco van den Berg

Eredivisie