Rondje langs de banen

Rondje langs de banen #5

30 december 2023 3 Minuten leestijd

In deze rubriek “rondje langs de banen” gaan wij op reis door de wereld en op bezoek bij onze landgenoten. Wij gaan kijken welke toernooien zij spelen en hoe dit hun afgaat.

Na de kerstdagen en voor de jaarwisseling is het rustig met alle toernooien. Toch blikken we terug op toernooien en kijken we vooruit naar het nieuwe jaar. Vorige week kwamen Coco de Koning, Robert Lindner en Guido Lindner in actie bij de US Junior Open in Philadelphia. Robert Lindner kwam in actie bij de jongens onder 17 jaar en wist zijn eerste ronde wedstrijd overtuigend 3-0 te winnen van een speler uit Trinidad en Tobago! Hierna moest hij helaas zijn hoofd buigen en speelde de jongste Lindner verder in de 1ste Consolation plate. Hierin wist hij ook zijn eerste wedstrijd te winnen, maar verloor hij helaas zijn twee wedstrijd.

Bij de meisjes onder 19 was het Coco de Koning die het rood wit blauw vertegenwoordigde in Amerika. De Koning kwam drie wedstrijden in actie en ging alle drie de partijen strijdend ten onder, maar is wel een mooie ervaring rijker!

Ook Guido Lindner kwam in actie. Voor Lindner was het een thuiswedstrijd gezien hij sinds dit jaar studeert in Amerika. De oudste broer wist zijn eerste drie wedstrijden bij de jongens onder 19 te winnen. Hierna verloor hij van de uiteindelijke nummer twee. Ook bij de plate wist hij niet te winnen waardoor het toernooi erop zit. Wij hopen Guido natuurlijk ook weer snel op de Nederlandse banen te zien.

Tijdens het schrijven van dit bericht is momenteel de Scottish Junior Open 2023 bezig. Bram van Bemmel, Bram van den Akker en Victor Santos de Freitas komen voor Nederland uit. De laatsgenoemde komt in actie bij de jongens onder 17 jaar en wist zijn eerste potten te winnen, maar moest in kwartfinale genoegen nemen met een verlies partij. Ook in zijn overige wedstrijden waren zijn tegenstanders sterker waardoor Santos de Freitas een mooie achtste plek gehaald heeft.

Van Bemmel en Van den Akker kwamen in actie bij de Jongens onder 19 jaar, beide kenden een pittig toernooi waar Van Bemmel één pot wist te winnen en uiteindelijk 28ste eindigde. Van den Akker had eerder een bye in het schema en wist ook een pot te winnen hierdoor eindigde hij iets hoger op een 22ste plaats!

Dit was de laatste ronde langs de banen van dit jaar, wij wensen alle lezers een goed uiteinde! In het nieuwe jaar komen meteen grote toernooien aan zoals de British Junior Open, NK Jeugd en het grote NK Squash! Zorg dat je erbij bent en schrijf je nog snel in!