Rondje langs de banen

Rondje langs de banen #4

06 december 2023 3 Minuten leestijd

In deze rubriek “rondje langs de banen” gaan wij op reis door de wereld en op bezoek bij onze landgenoten. Wij gaan kijken welke toernooien zij spelen en hoe dit hun afgaat.

In deze rubriek “rondje langs de banen” gaan wij op reis door de wereld en op bezoek bij onze landgenoten. Wij gaan kijken welke toernooien zij spelen en hoe dit hun afgaat.

We gaan onze reis hervatten waar wij vorige editie geëindigd zijn. Yago Origel en Rishi Ramnathsing kwamen vorige week in actie bij de Spanish Junior Open 2023. Origel speelde mee bij de jongens onder 17 jaar en wist zijn eerste ronde partij overtuigend te winnen. In de ronde die erna volgde bleek de nummer zeven geplaatst een maatje te groot. Hierna wist de speler van Centre Squash Drachten nog wat partijen te winnen en te verliezen waardoor hij uiteindelijk 14de werd. Landgenoot Ramnathsing speelde ook mee bij de jongens onder 17 jaar en had een bye in de eerste ronde. Hij wist erna ook niet te winnen waardoor hij in dezelfde kant van het schema kwam als Origel. Ramnathsing wist daarna nog wat winst potten te pakken en eindigde op een knappe 11de plek. 

Ook in Zurich bij de Swiss Junior Open 2023 kwamen jeugdspelers in actie. De grootste prestatie kwam van Elcke Mols die meespeelde bij de dames onder 17 jaar en daar een knappe 3de plek wist veroveren. De halve finale was haar enige verlies partij alle overige potten wist zij overtuigend te winnen. Ook Levi Visser speelde mee bij de jongens onder 15 jaar. Hij wist knap de kwartfinales te halen door de nummer twee geplaatst al vroeg uit te schakelen. In kwartfinale verloor hij helaas van de Portugees Gustavo Cruz. Zijn laatste wedstrijd voor plek 7/8 en wist hij na een 2-0 achterstand toch 3-2 knap te winnen. 

Van onze jeugdtalenten naar onze prof spelers. Vorige week eindigde we in een week waar veel spelers actief waren bij diverse toernooien. In Madeira speelde Sebastiaan Hofman die helaas in zijn eerste ronde onderuit ging. Ook Juliette Permentier en Tessa ter Sluis kwamen in actie. Permentier verloor hij tweede ronde wedstrijd en Ter Sluis kwam tot de halve finale. In Frankrijk kwamen Megan van Drongelen en Fleur Maas in actie. Voor Van Drongelen hield het verhaal op in de eerste ronde. Voor Maas in de tweede ronde na een close 3-2 verlies. De laatste die vorige in actie kwam was Sanne Veldkamp. Zij speelde in Manchester mee en wist haar eerste ronde te winnen, maar moest helaas in de tweede ronde toch haar meerdere erkennen in haar tegenstandster. 

De komende periode gaat een rustigere periode worden voor vele squashers wegens de feestdagen. Toch is er een groot event te volgen. Onze heren selectie is moment in Nieuw-Zeeland en komen daar in actie voor het WK Teams. Onder leiding van bondscoach Sjef van der Heijden gaan Thijs Roukens, Rowan Damming, Hjalmer Mols en Sam Gerrits hun land vertegenwoordigen. Bekijk hier het speelschema en alle informatie over het WK Teams. Uiteraard volgen wij de heren ook en kan je op onze website alles vinden. 

Rondje langs de banen