Eredivisie

Nabeschouwing speelronde 5 heren Eredivisie

07 december 2023 5 Minuten leestijd

De eerste competitiehelft van de Heren Eredivisie zit erop. Hier lees je de verslagen van de wedstrijden.

6 DECEMBER 2023 19:30  

Frans Otten Stadion - RIXAX Almere

Frans Otten Stadion zag op papier een gemakkelijke avond tegemoet tegen de onderste ploeg in de poule, RIXAX Almere, dat dit seizoen helaas geen significante rol speelt. Het was echter wel belangrijk om de volle Buit te pakken om 'Meersquash op een achterstand van meer dan een wedstrijd te houden. En zo geschiedde.

De avond werd geopend door Stan Al en Radu Pena. Dit had nog interessant kunnen worden gezien de laatste ontmoeting tussen beide spelers eindigde in 3-2, maar Pena kon op geen moment een antwoord formuleren op de powerplay van Stan Al.

Hierna was het de beurt aan Juan Camilo Vargas en Will Salter. Salter is een zeer bekwame speler, maar het was Vargas die alle lakens uitdeelde en letterlijk bij tijd en wijle rondjes om Salter heen danste.

Laatste wedstrijd was tussen Sebastiaan Hofman en Robert Lindner. Beide spelers maken een stormachtige ontwikkeling door, maar Hofman is simpelweg wat ouder en verder en kon daardoor Lindner relatief eenvoudig van zich afhouden. Ondanks de eenvoudige zege hadden alle wedstrijden een hoge amusementswaarde, waardoor de volgestroomde tribune van begin tot eind werd geboeid. 

Squash van Herk/Ridderkerk- Grant Thornton Victoria Squash

Van Herk Vastgoed/Squash Ridderkerk laat kansen liggen. 

Gisterenavond was Victoria op bezoek in Ridderkerk. Hun toppers spelen momenteel aan de andere kant van de aardbol, dus er was reden om op een goed resultaat te hopen. Helaas moest Lucas Serme door een blessure afzeggen, waardoor Mahesh Mangaonkar naar plaats 1 doorschoof, en Edwin Clain op 2 inviel, maar het kwartje zou toch nog naar onze kant kunnen vallen. 

In de eerste partij kon René helaas geen vuist maken tegen Joeri Hapers. We zagen mooie, korte rallies, waarin Joeri net iets trefzekerder was: 8-11, 5-11, 7-11. 

Daarna mocht Mahesh aantreden tegen de Spaanse legende Borja Golan, 17-voudig Spaans kampioen. Mahesh speel bijna foutloos en liet Borja alleen in de derde game in zijn buurt komen: 11-5, 11-5, 11-8. 

De laatste wedstrijd moest dus de beslissing brengen. Edwin verloor de eerste game van Piëdro Schweertman, 8-11, maar kwam goed terug in de tweede, 11-7. Daarna voerde de Nederlands kampioen de druk op en helaas kon Edwin dat net niet volgen. De derde game verloor hij met 7-11. In de vierde game kwam het na een 7-10 achterstand nog tot een tiebreak, maar Piëdro liet het niet op een vijfde game aankomen.  

Victoria hield met de 9-4 overwinning de leiding in Groep 1, met Ridderkerk op  de, toch keurige, tweede plaats. 

Squash Apeldoorn - Coulisse Twente

Woensdagavond was het tijd voor de tweede thuiswedstrijd van Squash Apeldoorn 1. Ze mochten het opnemen tegen Coulisse Twente 1. Voor Squash Apeldoorn speelden Robertino Pezzota, Blessing Muhwati en Fabian Igelbrink. Coulisse Twente had Balasz Farkas, Daniel Poleshchuck en Laurens-Jan Anjema meegenomen.  

 
Fabian mocht de wedstrijd aftrappen tegen Laurens-Jan Anjema. Een grote uitdaging voor onze 18-jarige tegen meermalig Nederlands kampioen Laurens-Jan. Het verschil in ervaring was in de wedstrijd al snel vrij duidelijk te zien. De hoge kwaliteit slagen van Laurens-Jan en inzicht in het spel maakte het helaas een uitdaging te groot voor Fabian. Zo werd de eerste wedstrijd met 0-3 binnengesleept door Coulisse. Desondanks het verlies heeft Fabian gestreden tot het laatste punt en ook zeker hoog niveau squash laten zien 
 
Daarna mocht Robertino het laten zien op de baan tegenover Balasz Farkasz. Hoe snel Robertino ook over de baan vloog, het lukte hem niet om een punt naar Squash Apeldoorn toe te trekken. Ook al was het wel heel spannend in de 3e game. Daarnaast was het wel een prachtige spannende wedstrijd voor het publiek met bijna onmogelijke ballen die ook gewoon weer teruggeslagen werden van beide kanten.  
 
Dan tot slot de 3e wedstrijd tussen Blessing en Daniel. Beide fysieke en sterke spelers zorgden voor een snelle en mooie wedstrijd. Helaas was Daniel ook een maatje te groot voor Blessing wat toch vrij snel in de wedstrijd naar voren kwam. Voor de squashliefhebbers in het publiek maakte dit gelukkig niet uit, want ook dit was een zeer vermakelijke wedstrijd en werd er gestreden voor elk punt. 
 
Kortom, een squashavond met mooie wedstrijden op hoog niveau en een heerlijke strijdlust van alle spelers, waarbij de winst (0-9) terecht mee naar huis ging met Coulisse Twente 1. 

Froconsur / CS Drachten - Dxfferent Squash Utrecht

Gisteravond vond er een spannende wedstrijd plaats in de heren Eredivisie. Froconsur / CS Drachten nam het op tegen Dxfferent / Squash Utrecht in een kraker onderin poule B.

De eerste wedstrijd tussen Tom Hoevenaars (CSD) en Roshan Bharos (SU) was zeer gelijkwaardig, maar uiteindelijk trok Bharos aan het langste eind en behaalde 3 punten voor zijn team.

De tweede wedstrijd was een strijd tussen de kopmannen. Finnlay Withington (CSD), een opkomend talent, nam het op tegen Moustafa El Sirty (SU), die tot de top-30 van de wereldranglijst behoort. Withington wist knap de tweede game te winnen, maar El Sirty zette een tandje bij en won uiteindelijk met 3-1. Het publiek werd getrakteerd op een vriendschappelijke wedstrijd vol aanvallend spel en spectaculaire rally's. De echte winnaar was dan ook het publiek.

Het slotstuk van de avond was voor Lowie Delbeke (CSD), die het opnam tegen Ben Smith (SU). Delbeke had geen antwoord op het slimme en onvoorspelbare spel van Smith en behaalde slechts 7 punten per game.

Helaas wist Froconsur / CS Drachten maar 1 punt te pakken in deze belangrijke laatste wedstrijd van dit jaar. In januari gaan ze weer verder met hun strijd en ontvangen ze Coulisse / Twente.

 

Eredivisie Wedstrijdsport