Eredivisie

nabeschouwing Dames Eredivisie (speelronde 5)

21 december 2023 4 Minuten leestijd

Lees hier de nabeschouwing van de dames Eredivisie speelronde 5

GRANT THORNTON VICTORIA - 'MEERSQUASH

(geschreven door Eva Maas)

Woensdag 20 december speelde de dames de laatste competitiewedstrijd van 2023 tegen 'MeerSquash. En wat voor één… een zakelijke 12-0 in
de pocket, wat betekent dat wij onszelf winterkampioen kunnen noemen.

De tribune was goed gevuld, toch ontbrak er een vaste supporter, iemand van de harde kern. Meneer Advocaat zat namelijk liever op de koude tribune op Zuid, dan binnen op de tribune in Kralingen. Beide ploegen hebben een zakelijke overwinning geboekt. De dames van Grant Thornton Victoria maakte het, gelukkig, iets minder spannend, dan de heren op het heilige gras in de Kuip.

Juliette trapte de avond af tegen de jonge Elcke Mols. Al snel had Juliette door hoe ze Elcke de baan kon rond kon sturen en maakte de rallies zakelijk af. Een balletje hier, een balletje daar. Elcke is snel, maar Juliette haar ballen waren nog sneller en scherper. Juliette wint 3-0.

Daarna mocht de negentienjarige Torrie Malik het opnemen tegen de vijftienjarige Renske Huntelaar. Torrie zat er bovenop. Elke bal in haar racket legt ze weg. Torrie slaat met 200 km/h tegen een bal aan en Renske maakte geen schijn van kans. In de tweede game liet Renske zien waarom ze tot één van de beste jeugd speelsters van Nederland hoort, maar Torrie deed er nog een schepje bovenop en won de game met 11-8. Torrie wint 3-0.

Tot slot mocht Fleur Maas het opnemen tegen conculega Gabi Fritsche. Gabi begon heel sterk aan de wedstrijd en kwam voor te staan met 4-1. Gelukkig wist Fleur het tij te keren en de game binnen te slepen met 11-5. Gabi ging meer shotjes spelen en Fleur werd wat slordiger. Dat resulteerde in een spannende derde game. Gelukkig trok Fleur de game met 12-10 over de streep, waardoor de dames van Grant Thornton Victoria een maximale overwinning behaalde.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een sportief nieuwjaar! 

Squashtime verrast thuis tegen KPI Squash Utrecht.

Helaas had Squashtime door blessures, toernooien & werk verplichtingen maar 2 spelers van hun lijst beschikbaar. Desalniettemin was de thuisploeg gemotiveerd om zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen. 

Op 3 werd de overwinning direct toegekend aan Megan van Drongelen. 

De avond begon dus met een 3-0 voorsprong voor KPI Squash Utrecht. 
Op 1 was het meteen tijd voor de 'match of the day'. Saskia Beinhard en Alicia Mead staan ontzettend dicht bij elkaar op de PSA ranking, en dat was ook te zien. 
Alicia begon geconcentreerd en Saskia moest haar ritme en targets nog vinden. Alicia wint de eerste game overtuigend, maar Saskia komt op gang en wint de 2e game. In de 3e game loopt Alicia snel weg met een 6-1 voorsprong, maar met gedisciplineerd squash weet Saskia deze game toch 11-9 te pakken. De 4e game werd met vertrouwen door Saskia gewonnen, dus een 3-1 overwinning voor Squashtime. 


De wedstrijd op 2 tussen thuisfavoriet Milou & Katerina zal de doorslag moeten geven. 
Ook deze twee blijken aan elkaar gewaagd, Milou weet een 2-1 achterstand weg te werken en wint de beslissende game 11-9. 
Uitslag 6-6 maar door de twee overwinningen van Squashtime gaan zij er met de bonuspunten vandoor. 

FRANS OTTEN STADION - RIXAX ALMERE

In de wedstrijd tussen Frans Otten Stadion en RIXAC Almere was het verschil tussen beide teams helaas erg groot. Op 3 speelde Suzanne Peters tegen invalster Georgette Boele en gunde haar slechts 5 tegenpunten.

Tweede wedstrijd van de avond tussen Tessa ter Sluis en Daniek Krukkert was een heel aardige wedstrijd om te zien. Op papier zit er echt wel wat ruimte tussen beide dames, maar Krukkert is wel gewoon de nummer 3 van het afgelopen NK <23. Krukkert speelde brutaal en zocht met succes de aanval. In de eerste twee games ging het in de eerste helft zeer gelijk op, maar daarna kon Ter Sluis op ervaring en professionaliteit de games vrij gemakkelijk naar zich toe trekken.

In de derde game was het verzet van Krukkert gebroken. Laatste pot van de avond was tussen Victoria Leow en Brenda Sariowan. Ook dit was een zeer amusante wedstrijd voor het publiek, maar ook hier was het verschil tussen beide speelsters te groot. Een makkelijk avondje voor Frans Otten dat door deze 12-0 overwinning weer enigszins aansluiting vindt bij de top.

Eredivisie