Eredivisie

Nabeschouwing dames Eredivisie speelronde 4

14 december 2023 4 Minuten leestijd

Lees hier de nabeschouwing van de dames Eredivisie speelronde 4

KPI Squash Utrecht - Farns Otten Stadion

 

KPI Squash Utrecht had een spannende avond voor de boeg: directe concurrent Frans Otten Stadion kwam op visite en met een mooi affiche. Niet alleen de tegenstanders, maar ook veel -en gezellig- publiek ging er goed voor zitten! 

Als eerste mochten Megan van Drongelen en Victoria Leow de baan betreden. Met een HWR van 134 van Victoria was deze wedstrijd een op papier spannende, maar dat bleek slechts een theorie. Met sterk spel vol focus en scherpte bleek Megan een maat te groot, en met een gemiddelde van 11-5 in straight games was het eindresultaat duidelijk. 

Daarna was het de beurt aan de nummers één, Sarah-Jane Perry maakte haar debuut voor KPI Squash Utrecht en wel tegen Millie Tomlinson. PSA 13 versus PSA 56, en dat werd ook duidelijk door het gedegen en dominerende spel van SJ. Na een comfortabele 3-0 overwinning was duidelijk dat de winstpunten bij KPI Squash Utrecht blijven.

Als laatste mochten oud teamgenoten Kiera Marhall en Tessa ter Sluis aantreden. PSA 99 tegen PSA 104, dat beloofde een spannende pot te worden. Kiera kwam goed uit de startblokken met een 11-5 overwinning in de eerste game. Tessa herpakte zich goed en door aanpassing in haar spel werd het Kiera moeilijk gemaakt om mee te kunnen komen. Een 1-3 verlies van Kiera was niet af te wenden, maar een trotse club, hoofdsponsor én (thuis-)publiek maakten de avond wederom een feest om bij aanwezig te zijn! 

Overtuigende zege voor ‘MeerSquash vrouwen

Het damesteam van ‘MeerSquash heeft woensdagavond een overwinning geboekt in de Nederlandse squasheredivisie. In eigen huis was de Hoofddorpse formatie met 12-1 duidelijk een maatje te groot voor RIXAX Squash Almere.

Gabi Fritsche, Elcke Mols en Renske Huntelaar zorgen op het Arnolduspark in Hoofddorp voor het maximale aantal punten.

De 23-jarige Fritsche was in de openingswedstrijd van de avond met 11-7, 11-2, 11-3 te sterk voor Annamaria Machalova, de 14-jarige Mols klopte daarna Brenda Sariowan eveneens in straight games (11-2, 11-6, 11-3), alvorens de 15-jarige Huntelaar met 9-11, 11-5, 11-6, 11-5 te sterk was voor Daniek Krukkert.

Door de eerste zege van het seizoen heeft ‘MeerSquash nu 20 punten in 4 duels bij elkaar geslagen. Hiermee bezet het de vijfde plek in de SBN-Eredivisie.

Volgende week (woensdag 20 december) komen de Hoofddorpse squashsters weer in actie. Zij spelen dan uit tegen koploper Victoria. De Rotterdammers zijn nog ongeslagen en hebben na vier speelronden 43 punten verzameld.

 

Squashtime - Grant Thornton Victoria


Squashtime heeft Victoria flink onder druk gezet maar trekt toch net aan het kortste eind. 

De eerste wedstrijd werd gewonnen door de favoriet Juliette (Victoria), vanaf het begin had ze Nikki (Squashtime) teveel onder druk waardoor een relatief makkelijke 2-0 voorsprong behaald werd. In de 3e game veranderde Nikki haar gameplan en kon hiermee Juliette ontregelen. Maar in de 4e game herpakte Juliette sterk en ging er met een 3-1 winst vandoor. 

Daarna was het tijd voor de 'Match of the day’, de dames hebben elkaar al meerdere malen in de Nederlandse Eredivisie getroffen met wisselend succes aan beide kanten. Fleur begon goed en forceerde veel fouten van Saskia in de eerste game. Maar vanaf de 2e game begon Saskia haar eigen spel te vinden en juist Fleur onder druk te zetten, wat zorgde een spannende wedstrijd. Saskia sleept de wedstrijd uiteindelijk met 3-1 binnen. 


Dan de beslissende wedstrijd, thuisfavoriet Milou tegen de Zwitserse Nadia. Nadia heeft een goede start en Milou moet duidelijk nog in de wedstrijd komen. Vanaf de tweede game komt Milou haar tactische spel op gang en heeft ze Nadia in de meeste rallies flink onder druk. Na een 2-1 voorsprong voor Milou en vast een goede peptalk voor Nadia van team Victoria, begint Nadia aan de comeback. Ze sleept de 4e game binnen en lijkt Milou gebroken te hebben. In de beslissende 5e game sprint Nadia naar de eindstreep en is de pijp bij Milou leeg. Victoria wint deze wedstrijd 3-2 en de team wedstrijd dus ook met 6-7. 

 

 

 

Eredivisie