Eredivisie

Voorbeschouwing Eredivisie heren (speelronde 3)

07 november 2023 3 Minuten leestijd

Speelronde 3 van de heren Eredivisie gaat van start. Lees hier de voorbeschouwing

In poule 2 gaan Coulisse Twente en Houtrust na twee speelrondes vrij onbedreigd aan de leiding. Twente speelt echter niet, dus hebben Ivan Perez, Sam Gerrits en Arno Diekman de kans om Twente op 12 punten achterstand te zetten. Dxfferent Squash Utrecht kan daar met Roshan Bharos, Niels Hoevenaars en Nico Piek echter best een stokje voor steken.

Apeldoorn ziet in ieder geval duidelijk mogelijkheden de lachende derde te worden en heeft zowel Omar Mosaad als Curtis Malik ingevlogen om het op te nemen tegen Thijs Roukens en Lowie Delbeke. In de wedstrijd op 3 tussen Andre Igelbrink en Christoph Moawad is het minder makkelijk een directe winnaar aan te wijzen, dus of de manschappen van Kamperman de overwinning zullen behalen, is lang niet zeker.


In poule 1 is zwaarder geschut in stelling gebracht, want Victoria speelt niet en dus kan Frans Otten Stadion de koppositie in de poule overnemen. Bij verlies echter kan het echter zelfs terugvallen naar de vierde positie in de poule. Ridderkerk moet echter ook alles op alles zetten om niet achterop te raken in de strijd om het behalen van de playoffs. Hierdoor staat een absoluut topaffiche op het programma! Niet alleen zal het publiek in Ridderkerk getrakteerd worden op een herhaling van de finale van de wereldkapioenschappen 2017 tussen de gebroeders Elshorbagy, ook de wedstrijd tussen Rene Mijs en Sebastiaan Hofman zou weleens uit kunnen draaien op een spektakel. Daar het slotstuk van de avond tussen Valentin Rapp en Omar Abdel Meguid dan op papier de beslissende wedstrijd is, kan ook daar vuurwerk verwacht worden.

'Meersquash speelt in poule 1 tegen RIXAX Almere, dat dit jaar heeft ingezet op talentontwikkeling. Robert Lindner zal het daardoor opnemen tegen Nicolas Mueller (PSA-15). Uiteraard hoop iedereen van Almere op een overwinning van Lindner, maar realistisch gezien heeft het team van Almere meer kans te verrassen in de wedstrijden op 2 en 3 tussen Bart Ravelli en Radu Pena en tussen Hjalmer Mols en Ishmael Mubure.


De opstellingen:

Houtrust Squash 1 - Dxfferent Squash Utrecht 1

Ivan Perez - Roshan Bharos
Sam gerrits - Niels Hoevenaars
Arno Diekman - Nico Piek

Scheidsrechter: Ash Patel

Squash Apeldoorn 1 - Centre Squash Drachten 1

Omar Mossaad - Thijs Roukens
Curtis Malik - Lowie Delbeke
Andre Igelbrink - Christoph Moawad

Scheidsrechter: Ricardo Vossen

 

Van Herk Vastgoed/Squash Ridderkerk - Frans Otten stadion 

Mohamed ElShorbagy - Marwan ElShorbagy
Valentin Rapp - Omar Abdel Meguid
Rene Mijs - Sebastiaan Hofman

Scheidsrechter: Marco van den Berg

'Meersquash - RIXAX Almere 1

Nicolas Mueller - Robert Lindner
Bart Ravelli - Radu Pena
Hjalmer Mols - Ishmael Mubure

Scheidsrechter: Jason Morris

Eredivisie