Eredivisie

Voorbeschouwing Dames Eredivisie speelronde 3

14 november 2023 2 Minuten leestijd

Morgen staat de derde ronde van de dames Eredivisie op het programma. Meest in het oog springende wedstrijd is tussen Victoria Rotterdam en Frans Otten Stadion. Beide teams staan bovenaan en strijden met elkaar om de koppositie in een waanzinnig sterke opstelling.

Morgen staat de derde ronde van de dames Eredivisie op het programma. Meest in het oog springende wedstrijd is tussen Victoria Rotterdam en Frans Otten Stadion. Beide teams staan bovenaan en strijden met elkaar om de koppositie in een waanzinnig sterke opstelling.

Grant Thornton Victoria Rotterdam vs. Frans Otten Stadion Amsterdam
Eerste wedstrijd van de avond is tussen de Belgische Marie van Riet en Suzanne Peters. Hierna het hoogtepunt van de avond tussen PSA-23 Jasmine Hutton zal het opnemen tegen PSA-39 Alexandra Fuller, tevens de Match of the day! In de laatste wedstrijd zal tweevoudig Nederlands kampioene Fleur Maas het opnemen tegen de Finse Emilia Korhonen. Op papier lijkt Victoria in het voordeel, maar een verrassing ligt zeker op de loer. 

Opstelling: 
Jasmine Hutton - Alexandra Fuller 
Fleur Maas  - Emilia Korhonen 
Marie van Riet  - Suzanne Peters 
Scheidsrechter: Ton Mijs 

 

RIXAX Squash Almere vs. KPI Squash Utrecht
In de ontmoeting tussen Squash Almere en Squash Utrecht lijkt Utrecht ruim in het voordeel, maar het zou nog weleens ongemeen spannend kunnen worden in de wedstrijd tussen de kopvrouwen Danniek Krukkert en Megan van Drongelen, die elkaar nooit veel hebben ontweken. Ook leuk, Coco de Koning maakt haar Eredivisie debuut voor Squash Almere. Zij heeft in haar korte carrière pas 52 officiële wedstrijden gespeeld. 

Opstelling: 
Danniek Krukkert - Megan van Drongelen 
Brenda Sairowan - Nika Urh 
Coco de Koning - Chloe Foster
Scheidsrechter: Jos Aarts 

 

'MeerSquash vs. SquashTime Eindhoven 
Laatste wedstrijd is tussen 'Meersquash en Squashtime Eindhoven. 'Meersquash treft in Squashtime een opponent die erop gebrand is het gat met de koplopers te dichten. Volgens de statistieken zullen Naomi Nohar en Milou van der Heijden relatief eenvoudig winnen van respectievelijk Elcke Mols en Gabi Fritsche, maar als ergens een verrassing kan plaatsvinden dan is dat wel in de wedstrijd tussen Renske Huntelaar en Saskia Beinhard. Op Huntelaar staat gewoonweg geen maat, maar Beinhard is wel PSA-71. 

Opstellling:
Renske Huntelaar - Saskia Beinhard
Gabi Fritsche - Milou van der Heijden 
Elcke Mols - Naomi Nohar
Scheidsrechter: Marco van den Berg

 

Lukt het Utrecht en Eindhoven de volle buit te pakken, dan is de top-2 van de competitie veranderd in de top-4. Een pikante constatering omdat in de volgende ronde Squashtime tegen Victoria speelt en Squash Utrecht tegen Frans Otten Stadion. 

Eredivisie