Eredivisie

Speelronde 4 Heren SBN Eredivisie

21 november 2023 4 Minuten leestijd

Ronde 4 van de Eredivisie staat voor de deur en in beide poules is de spanning om te snijden. In poule 1 doen 4 teams nog volop mee voor de bovenste 3 plaatsen en zijn zij gescheiden door slechts 5 punten. Het Frans Otten Stadion Amsterdam speelt deze ronde niet dus Van Herk Vastgoed/ Squash Ridderkerk, Grant Thornton Victoria Rotterdam en 'Meersquash Hoofddorp kunnen goede zaken doen. Ridderkerk zou zeker goede kans moeten hebben het volle pond te halen tegen het zwakkere Rixax Almere en Victoria en 'Meersquash spelen tegen elkaar, dus dat zou nog weleens een wedstrijd op het scherpst van de snede kunnen worden.

Ronde 4 van de Eredivisie staat voor de deur en in beide poules is de spanning om te snijden. In poule 1 doen 4 teams nog volop mee voor de bovenste 3 plaatsen en zijn zij gescheiden door slechts 5 punten. Het Frans Otten Stadion Amsterdam speelt deze ronde niet dus Van Herk Vastgoed/ Squash Ridderkerk, Grant Thornton Victoria Rotterdam en 'Meersquash Hoofddorp kunnen goede zaken doen. Ridderkerk zou zeker goede kans moeten hebben het volle pond te halen tegen het zwakkere Rixax Almere en Victoria en 'Meersquash spelen tegen elkaar, dus dat zou nog weleens een wedstrijd op het scherpst van de snede kunnen worden.

In poule 2 staat de absolute kraker op het programma tussen Coulisse Twente en Squash Houtrust. Beide teams hebben nog de maximale score hebben en kunnen dus een belangrijke stap kunnen zetten richting het winnen van de poule. Onderin de poule heeft Apeldoorn in de vorige ronde goede zaken gedaan door Drachten ruim te verslaan. Daar Drachten deze ronde niet speelt en Apeldoorn tegen de nummer laatst van de poule Utrecht speelt, kunnen zij hun grip op de derde positie verstevigen.

 

Victoria - 'Meersquash

In Rotterdam ontvangt koploper Victoria 'Meersquash, de nummer 4 van de poule. 'Meersquash komt met Christiaens, Ravelli en Mols niet in zijn sterkste opstelling dus Rotterdam, met Schweertman, Hapers en Hogervorst zal z'n kans ruiken. Op posities 1 en 2 is Victoria duidelijk de meerdere, maar op 3 heeft 'Meersquash absoluut kans op punten, want op de NK <23 afgelopen maand won Mols namelijk nog met 3-0 van Hogervorst. Voor 'Meersquash is het daarbij van vitaal belang om in ieder geval 2 punten te pakken om boven Frans Otten stadion te komen om de strijd voor een plaats in de playoffs in eigen hand te houden. Volgende ronde speelt 'Meersquash namelijk niet en speelt Frans Otten tegen Almere, waarbij het goede kans heeft op het volle pond. 'Meersquash moet koste wat het kost voorkomen dat de achterstand oploopt tot meer dan 12 punten, want dat gat is niet in één wedstrijd te dichten. Hogervorst en Mols spelen dan ook de Match of the Week.

 

Almere - Ridderkerk

Ridderkerk ziet in ieder geval een goede mogelijkheid dichterbij Victoria te kruipen en reist met Mangaonkar, Rapp en Mijs sterk af naar Almere. Zij worden daar ontvangen door Conroy, Pena en Mubure en gaan op papier weer naar huis met 12 punten. Hierna zullen zij samen met Victoria aan kop gaan in poule 1 met een relatief veilige voorsprong. Hierna zal het aan 'Meersquash en Frans Otten zijn om de inhaalrace in te zetten en dat belooft het opstellen van de absolute wereldtop in de komende rondes.

 

Twente - Houtrust

Beide teams hebben nog geen punt verloren en zijn vastbesloten de poule te winnen. Dit levert deze ronde een absoluut topaffiche op! Op 3 de wedstrijd tussen Yuri Farneti en Sam Gerrits. Volgens Squashlevels een eenvoudige klus voor Farneti, maar Gerrits heeft een hogere PSA-ranking en won op de NK <23 nog van Rowan Damming, die toch al enige tijd in de top-100 bivakkeert. Op 1 nemen niemand minder dan Raphael Kandra en Baptiste Masotti het tegen elkaar op. Masotti heeft de stijgende lijn op de PSA-ranking te pakken terwijl Kandra juist een dalende lijn heeft ingezet, maar Kandra heeft deze maand fantastisch gepresteerd op de Czech Open door de finale te halen, dus hij heeft een goed momentum. Laatste wedstrid is tussen Rowan Damming en Ivan Perez die dicht bij elkaar staan op de PSA-rankings, waardoor ook hier niet direct een winnaar valt aan te wijzen. Beide teams maken echter serieus werk van de koppositie in de poule.

 

Utrecht - Apeldoorn

Apeldoorn ziet mogelijkheden de concurrentie voor de derde plek een gevoelige tik uit te delen en reist met Curtis Malik, Yannick Omlor en Fabian Igelbrink af naar Almere, dat met Elijah Thomas, Roshan Bharos en Bendeguz Kamocsai hoopt van zich af te kunnen bijten. Dat zal enorm moeilijk worden, want op 1 en 2 heeft Utrecht de statistieken tegen. Op 3 gaat het waarschijnlijk wel punten pakken, maar het gaat Apeldoorn niet verhinderen een voorzichtige claim op de derde plaats te leggen.

Al met al spanning en sensatie. Alle wedstrijden zijn live te zien en vergeet vooral niet te abonneren op het Youtubekanaal Squash Bond TV.

Eredivisie