Rondje langs de banen

Rondje langs de banen #3

23 november 2023 3 Minuten leestijd

In deze nieuwe rubriek “rondje langs de banen” gaan wij op reis door de wereld en op bezoek bij onze landgenoten. Wij gaan kijken welke toernooien zij spelen en hoe dit hun afgaat. Vandaag ook een speciale shout out naar Squash Apeldoorn!

In deze nieuwe rubriek “rondje langs de banen” gaan wij op reis door de wereld en op bezoek bij onze landgenoten. Wij gaan kijken welke toernooien zij spelen en hoe dit hun afgaat. Vandaag ook een speciale shout out naar Squash Apeldoorn!

We beginnen onze ronde vandaag op de banen van het Frans Otten Stadion waarbij Squash Apeldoorn te gast was. Apeldoorn kreeg een last minute probleem gezien twee spelers zich s'morgens ziek melde. Daarnaast had het team al blessures waardoor er nog één speler uit het eigen team beschikbaar was. De wedstrijd mocht niet verplaatst worden en dus waren zij genoodzaakt invallers te zoeken. De uitslag van 12-0 was duidelijk in het voordeel van FOS en de opstelling leverde naast veel gezelligheid mooie plaatjes op. 

Een pluim voor de invallers van Apeldoorn die zich voor de club inzetten en beste van gemaakt hebben!

 

Als we verder gaan komen we bij de London Open 2023 die vorige week op de kalender stond. Bij de dames kwamen Juliëtte Permentier en Tessa ter Sluis in actie. Rotterdamse Permentier verloor haar eerste ronde van Ambre Allinkx uit Zwitserland. Ter Sluis wist wel te winnen, maar moest in de tweede ronde haar verlies nemen.

Een lange vlucht van London naar Denver in Amerika waar Sebastiaan Hofman vorige week in actie kwam bij een 15K toernooi. Volgens plaatsing zou Hofman zijn eerste ronde moeten winnen, maar hij kende een pittige loting. Toch wist hij goed te spelen en won hij na een kraker van een vijfsetter met 12-10 in de vijfde van Omar Al Haddidi uit Egypte. In zijn tweede ronde partij kwam hij tegen nummer vijf geplaatste Jeremais Azana en moest helaas genoegen nemen met een 3-1 verlies. Toch weer leerzame lessen en een sterk toernooi van de speler van Squash Almere. 

Ook op het moment van schrijven zijn veel spelers actief op de PSA World Tour. Zo komen Sebastiaan Hofman, Tessa ter Sluis en Juliëtte Permentier in actie op Madeira. Sanne Veldkamp speelt mee bij de Northern Joe Cup 2023 in Manchester en Megan van Drongelen en Fleur Maas maken hun opwachting in Frankrijk. 

Naast de Pro spelers kwamen er ook jeugdspelers in actie internationaal. Zo was in Dublin de Irish Junior Open waar Lara en Max Berntsen meespeelde. Lara wist knap in een schema van 32 bij de meisjes onder 13 door te dringen tot de halve finale. Hierin verloor ze close met 11-2 in de vijfde set. Voor plek 3/4 was de tank helaas leeg en eindigde ze net naast het podium. Max had het pittig bij de Jongens onder 15 jaar. Hij verloor zijn eerste ronde wedstrijd waardoor hij voor de plate moest gaan. Hierin won hij tot de laatste wedstrijd alles overtuigend. In zijn laatste wedstrijd moest hij helaas het hoofd buigen. Een mooie ervaring voor beide jeugdspelers! 

Aankomend weekend staat het volgende internationale jeugdtoernooi alweer voor de deur. Bij de Spanish Junior Open komen Yago Origel en Rishi Ramnathsing in actie. 

Wij wensen alle spelers die in actie gaan komen veel succes en wij volgen de spelers allemaal bij hun prestaties! 

Rondje langs de banen