Rondje langs de banen

Rondje langs de banen #2

03 november 2023 2 Minuten leestijd

In deze nieuwe rubriek “rondje langs de banen” gaan wij op reis door de wereld en op bezoek bij onze landgenoten. Wij gaan kijken welke toernooien zij spelen en hoe dit hun afgaat. Vandaag gaan we langs in Frankrijk, Zuid-Afrika, België, Zwitserland en Malta!

In deze nieuwe rubriek “rondje langs de banen” gaan wij op reis door de wereld en op bezoek bij onze landgenoten. Wij gaan kijken welke toernooien zij spelen en hoe dit hun afgaat. Vandaag gaan we langs in Frankrijk, Zuid-Afrika, België, Zwitserland en Malta!

We beginnen onze trip waar wij gebleven waren vorige keer, Fleur Maas en Juliëtte Permentier wisten in Frankrijk hun eerste ronde te winnen. Bij de Couzeix/Limoges Open 2023 waren beide spelers van Victoria Squash Rotterdam niet opgewassen tegen hun hoger geplaatste tegenstanders. 

Vorige week kwam ook Suzanne Peters in actie, zij speelde mee bij de Swiss Open in Uster. Helaas moest zij in de eerste ronde haar meerdere erkennen in de Deens Caroline Lyng. Een korte trip voor Peters, maar wel weer leerzame momenten en mooie ervaringen. 

Afgelopen week stond in Zuid-Afrika het volgende grote toernooi op de agenda voor Rowan Damming en Sebastiaan Hofman. Beide mannen kwamen in actie bij de South Africa Open 2023 een 15K toernooi. Hofman ging in de eerste ronde onderuit tegen Fransman en hoger geplaatste Paul Gonzalez. Landgenoot Damming was vooraf derde geplaatst en wist ook door te breken tot de halve finale. In de halve finale kwam hij nummer twee geplaatste Engelsman Ben Smith tegen. Helaas verloor hij 3-0 waardoor de halve finale het eindstation werd. 

Van Zuid-Afrika naar de Czech Open 2023 waar Tessa ter Sluis, Juliëtte Permentier en Fleur Maas in actie komen. Ter Sluis had de eerste ronde een bye en komt vandaag in actie. Permentier en Maas beide spelend voor Victoria Rotterdam kwamen wel in actie in de eerste ronde. Beide dames wisten hun overwinning te pakken. Ook komen de Nederlands Teams speelsters vandaag weer in actie. Volg hun wedstrijden via de livescore.

We komen in de derde editie van Rondje langs de banen weer terug bij dit toernooi met de afloop! 

Van de PSA spelers naar de Masters, vanaf vandaag begint de Malta Masters Open. Vanuit Nederland actief Viktor Marree bij de Heren 35+, hij staat 1/2 geplaatst! In de volgende editie blikken we terug bij de speler van Squash Ede! 

Ook start vandaag de Belgium Junior Open in Herentals, meerdere Nederlandse jeugdtalenten komen daar in actie! Volg de successen van onze landgenoten hier. En later komen we ook bij dit toernooi terug om te kijken hoe het gegaan is! 

Rondje langs de banen