Eredivisie

Nabeschouwing speelronde 4 Heren Eredivisie

23 november 2023 5 Minuten leestijd

Gisteravond stond er weer veel spannende potten op de planning. Lees snel de verslagen!

Rixax Squash Almere vs. Van Herk Vastgoed/ Squash Ridderkerk

De eredivisie is voor de Almeerse formatie op dit moment een  ontwikkeling seizoen. De jonge talenten en spelers uit team 2 krijgen mogelijkheden om zich op het hoogste niveau  te meten en dus essentiële ervaring op te doen. Als eerste gingen Mijs en Mubure de baan op. Mubure pakte knap de eerste game. Mijs vocht zich echter terug in de wedstrijd en elke game was behoorlijk close. Mubure leek de 3e game weer te winnen, maar Mijs pakte de game op zijn ervaring met 12-10. Uiteindelijk werd het 3-1 voor Mijs. Op positie één was het een spannende vijfsetter waarin Sean Conroy zich van zijn goede kant liet zien tegen de Indiër Mahesh Mangaonkar. Toch was het de Indiër die de punten binnen haalde voor Ridderkerk. Als laatste de baan op ging Radu Pena tegen Duitser Valentin Rapp. Rapp liet zijn klasse zien en wist 3-0 te winnen. 12 punten erbij voor Ridderkerk wat betekent dat zij ongeslagen in het spoor blijven van Victoria Rotterdam en op 6 december strijden om de koppositie! 

 

Grant Thornton Victoria Rotterdam vs. 'MeerSquash Hoofddorp

Op positie drie was het Knut Hogervorst die verrassend terugsloeg na zijn laatste ontmoeting met Hjalmer Mols. Mols wist bij het NK-23 overtuigend te winnen, maar kon nu alleen de eerste game bij benen. Hogervorst speelde sterk en won 3-0. Hierna werd het één richtingsverkeer. Op positie twee wist Joeri Hapers 3-0 te winnen en kopman Piëdro Schweertman wist ook 3-0 te winnen. Een mooie overwinning voor de Rotterdammers die hiermee aan kop blijven en een pijnlijke nederlaag voor de Hoofddorpers die hiermee de aansluiting naar de top 3 verliezen. De Hoofddorpers moeten de tweede helft sterker terug komen om kans te maken op de play offs.

 

Coulisse Twente vs. Squash Ridderkerk 

We begonnen de wedstrijd met de nummers 3 van beide teams. Bij houtrust speelde de jonge en getalenteerde Sam Gerrits, en bij Coulisse de nummer 1 van Italie de ervaren Yuri Farneti. De eerste 2 sets waren beide erg close en konden beide kanten op. Yuri won ze nipt met mooie en lange rallys De 3e set leek Sam vermoeider te worden. Yuri kwam snel op 7-1 voorsprong. Sam kwam toch nog erg goed terug. Maar uiteindelijk trok Yuri aan het langste eind, en won de set en tevens de wedstrijd met 3-0.

De tweede wedstrijd ging tussen de nummers 1 van beide teams, Baptiste Massotti en Raphael Kandra. Een echte kraker. Massotti de nummer 14 vd wereld en Kandra de nummer 32 vd wereld. Raphael schoot uit de startblokken met zeer zuiver en aanvallend spel. En won de eerste 2 sets overtuigend. In De 3 set kwam de fransman Massotti goed terug. En na lange geduldige rallys won Massotti deze set. In de 4e set begon Kandra weer net zo goed als in de eerste 2 sets. En won deze best overtuigend met aanvallend spel. Een niet verwachte 3-1 Winst voor Raphael. 

De laatste wedstrijd vd avond was niet de minste. De nummers 2 van elk team tegen elkaar. Rowan Damming tegen Ivan Perez. De eerste 2 sets gingen met super lange rallys close naar Rowan. De volgende 2 sets ging het net andersom, en won Ivan deze. De laatste en de 5e set kon het beide kanten  op. Mega lange rally's waar alle plekken vd baan gebruikt werden. Uiteindelijk won Rowan na 82 minuten deze uitputtingsslag met 3-2. 

Met deze overwinning zet Twente een goede stap richting de koppositie die de volgende speelronde binnen gehaald kan worden gezien de koploper dan vrij is en Twente maar 3 punten achter loopt. 

 

Dxfferent Squash Utrecht – Squash Apeldoorn

Het was weer een mooie Eredivisie avond op Squash Utrecht! Dxfferent Squash Utrecht mocht het in zijn derde eredivisiewedstrijd opnemen tegen Squash Apeldoorn. Traditiegetrouw zaten de tribunes weer helemaal gevuld en hadden we gister een extra fanatiek publiek en dat was te horen!

De eerste wedstrijd heeft het publiek dan ook in extase gebracht, met een zeer spannende 5-gamer tussen Bendeguz Kamocsai (in zijn eerste officiële eredivisie wedstrijd!) en Fabian Igelbrink. Waar Bendeguz met zijn ervaring uiteindelijk -prachtig strijdend- aan het langste eind trok door met 3-2 te winnen.

Daarna was het de beurt aan Utrecht debutant Elijah Thomas tegen Curtis Malik. Hoewel het verschil op de PSA gigantisch is, waren de gamestanden minder groot. In een aantrekkelijke partij met mooie rally’s zag het publiek de kunsten van Elijah, die het erg goed deed, maar uiteindelijk was de klasse van Curtis Malik iets te groot en verloor Elijah met 0-3.

Als laatste mocht voor Dxfferent Squash Utrecht hun vaste kracht Roshan Bharos aantreden tegen Yannick Omlor. Roshan had -helaas voor Squash Utrecht- de eerste twee games wat ‘ruzie’ met de tin en streed voornamelijk tegen zichzelf. Hierdoor werd het al snel 0-2 voor Yannick. In de derde game begon Roshan goed warm te draaien, maar dit mocht niet meer baten en de wedstrijd eindigde in een terechte 0-3 voor Yannick Omlor.

 

Op 6 december gaat de Heren Eredivisie verder met de 5de speelronde! 

Eredivisie