Eredivisie

Nabeschouwing speelronde 3 Dames Eredivisie

16 november 2023 4 Minuten leestijd

Gisteravond stond alweer de derde speelronde van de SBN Dames Eredivisie op het programma. In Hoofddorp, Utrecht en Rotterdam werd gestreden om kostbare punten. 

Gisteravond stond alweer de derde speelronde van de SBN Dames Eredivisie op het programma. In Hoofddorp, Utrecht en Rotterdam werd gestreden om kostbare punten. 

 

Victoria Rotterdam vs. Frans Otten Stadion Amsterdam 
De landskampioenen Victoria Squash Rotterdam speelde tegen de huidige nummer 1 in de poule Frans Otten Stadion Amsterdam. Het verschil was maar één punt, dus de Rotterdammers zette alles op alles om de koppositie over te nemen en het gat te vergroten.

Marie van Riet trapte de avond af tegen Suzanne Peters. Vooraf was de voorspelling dat Marie deze wedstrijd 3-0 zou winnen en dat deed ze ook. Het was een mooi begin van de avond.

Daarna namen Jasmine Hutton en Alexandra Fuller, tevens match of the day, het tegen elkaar op. Jasmine begon sterk en won de eerste game 11-6. Alexandra kwam in de tweede game dichtbij, maar gelukkig kon Jasmine met haar aanvallende shots de game met 11-9 naar zich toe trekken. Alexandra gaf niet zomaar op en won de derde game met een tiebreak. Ook de vierde game was close: langere rallies, beide dames maakte minder fouten en Jasmine was net te sterk en trok de wedstrijd met 3-1 naar zich toe. De overwinning was al binnen voor de landskampioen. 

Tot slot mocht Fleur Maas het afmaken tegen Emilia Korhonen. En dat deed ze. Dropje hier, een lobje daar, ze wist alle hoeken van het centre court te gebruiken. Fleur wint 3-0!

De dames uit Rotterdam winnen 9-1, waarmee ze de koppositie hebben veroverd. En zoals de Amsterdamse toeschouwer en tevens oud-voetbal international Marco van Basten zei: “Wij winnen nooit in Rotterdam”. 

 

'MeerSquash Hoofddorp vs. SquashTime Eindhoven
De vrouwen van ‘MeerSquash hebben gisterenavond een nipte nederlaag geleden in de Nederlandse squasheredivisie. Tegen het sterke SquashTime Eindhoven, de landskampioen van 2022, moest de jonge ploeg van Chanel Erasmus in eigen huis met 5-11 het hoofd buigen.

De 14-jarige Elcke Mols beet woensdag het spits af op het Arnolduspark en deed het voortreffelijk. Het Hoofddorpse talent domineerde tegen Naomi Nohar de eerste twee games, zag haar hoger aangeslagen tegenstandster vervolgens langszij komen, maar pakte in het vijfde bedrijf alsnog knap de winst: 11-9, 11-6, 6-11, 5-11, 11-7.

In het duel tussen de kopvrouwen stevende de eveneens pas 14-jarige Renske Huntelaar vervolgens lang af op een enorme stunt tegen Saskia Beinhard, de nummer 71 op de PSA World Rankings. De linkshandige squashster uit Hoofddorp speelde geweldig en kwam in de vierde game op matchpoint tegen de Duitse speelster, die met al haar ervaring op het allerlaatste moment een nederlaag wist af te wenden. Het werd 11-7, 3-11, 11-8, 10-12, 2-11.

Gabi Fritsche kon in de slotpartij de overwinning ook niet binnenslepen voor ‘MeerSquash. De Hoofddorpse moest haar meerdere erkennen in zesvoudig nationaal kampioene Milou van der Heijden: 3-11, 8-11, 5-11.

Na drie wedstrijden staat ‘MeerSquash met acht punten vijfde in de SBN Eredivisie voor vrouwen. Op woensdag 13 december spelen de Hoofddorpers thuis tegen hekkensluiter RIXAX Squash Almere. Een week later (20 december) staat de uitwedstrijd tegen koploper Victoria Rotterdam op het programma voor de vrouwen van ‘MeerSquash.

 

KPI Squash Utrecht vs. Rixax Squash Almere 
Voor de Utrechtse dames werd het een mooie avond. Na een goede start van Chloe Foster die 3-0 wist te winnen van debutant Coco de Koning wisten ook Megan van Drongelen en Nika Urh hun partijen overtuigend te winnen. Alleen Nederlands Team speelster Van Drongelen moest een game laten gaan aan landgenoot Danniek Krukkert. Hiermee bleven de punten in eigen huis en werd het 9-1. Door de overwinning staat de thuisploeg nu op een tweede plek. 

 

 

 

Eredivisie