Eredivisie

Nabeschouwing Eredvisie dames (speelronde 2)

02 november 2023 5 Minuten leestijd

Tweede ronde dames kent weinig verrassingen. De tweede ronde van de dames Eredivisie verliep zoals voorspeld. Teams met titelaspiraties kwamen sterk voor de dag en deden goede zaken door het maximale puntenaantal te scoren. Wel zaten er enkele spannende wedstrijden tussen: Lees hier de verslagen.

RIXAX ALMERE DAMES PAKKEN EERSTE PUNTJES


De Almeerse damesformatie heeft in de tweede wedstrijd haar eerste punten behaald. Vooraf was al duidelijk dat het team het zwaar zou krijgen in de Eredivisie. RIXAX Almere heeft een selectie met voornamelijk Nederlands speelsters en daarvan zijn er ook een paar nog jong.


Vorige week waren de heren van Victoria op bezoek en net als hun herenteam zijn de dames van Rotterdam de huidige Nederlands kampioen. En Victoria kwam ook met twee top 75 speelster van de Wereld en de talentvolle Eva Maas, het jongere zusje van Nederlands Kampioene Fleur Maas.


Almere speelde op drie met Brenda Sariowan. Zij is de nummer 29 van Nederland en Evan Maas staat op de 30e plek. Het werd dus ook een wedstrijd waar beide speelsters vooraf aan elkaar gewaagd leken en dat was ook te zien in de wedstrijd. Uiteindelijk won Eva met 3-2 en dus ondanks de nederlaag zijn de eerste twee punten een feit.


In de tweede wedstrijd moest Sanne Veldkamp tegen de Engelse Grace Gear.  De Engelse is de nummer 47 van de wereld en dat is zeker nog niet haar plafond. Sanne staat op een 147e plek en wil naar de top 100 van de wereld. Het werd een behoorlijke nederlaag voor de Nederlandse nummer drie. Sanne kwam niet in haar flow en Grace liet er ook geen gras over groeien en hield Sanne constant onder druk met een arsenaal aan slagen. Een nederlaag die wel was ingecalculeerd maar wel minder groot in game uitslagen.


In de laatste wedstrijd moest Danniek Krukkert tegen Nadia Pfister. De speelster uit Zwitserland staat 75e van de wereld. Danniek is de nummer 9 van Nederland en is met haar 22 jaar nog relatief jong en ook 6 jaar jonger dan Nadia. Ook in deze wedstrijd was er een verlies verwacht, maar de hoop was wel op een game. Danniek gaf zeker goed weerstand en in twee games had ze zelfs game bal, maar de Zwitserse trok in elke game steeds aan het kortste eind. Ze had zeker minimaal een game verdiend.


Almere is in ieder geval van de hatelijke nul af en zal over twee weken weer een nieuwe kans krijgen op punten tegen squash Utrecht.

KPI Squash Utrecht - 'Meersquash

De dames van KPI Squash Utrecht kwamen, met PSA#50 Enora, PSA#79 Rana en NL#5 Megan van Drongelen, sterk voor de dag tegen de louter Nederlandse talentvolle dames van ‘Meersquash, respectievelijk tegen Renske, Gabi en Elcke. Een (wederom) goedgevulde tribune met fantastische sfeer gaf de dames extra motivatie en dat gaf in het gewenste resultaat! 


Elke wedstrijd kende bijna een zelfde verloop: waar het in de eerste game een beetje aftasten was, en met vlagen spannende rally’s werden gespeeld en mooie shots werden geplaatst, was al snel duidelijk dat de Utrechtse formatie een tandje te sterk was voor de fanatieke Hoofddorpers. Het resultaat was drie maal een 3-0, waardoor KPI Squash Utrecht de smaak van het verlies uit de vorige ronde tegen Victoria Rotterdam, ruimschoots heeft weggespoeld.


Enora Villard vs Renske Huntelaar: 11-6, 11-6, 11-3
Rana Ismail vs Gabi Fritsche: 11-5, 11-6, 11-3
Megan van Drongelen vs Elcke Mols: 11-9, 11-5, 11-8

 

KPI dames Utrecht en 'Meersquash team

Frans Otten Stadion - Squashtime Eindhoven

In de tweede ronde van de dames Eredivisie troffen de nummers 1 en 2 van de ranglijst elkaar in een direct duel, dus het beloofde een boeiende avond te worden. De opstelling Squashtime Eindhoven bestond uit PSA-68 Saskia Beinhard, 6-voudig Nederlands kampioene Milou van der Heijden en PSA-350 Naomi Nohar.

Frans Otten Stadion stelde daar PSA-54 Millie Tomlinson, PSA-94 en enkelvoudig Nederlands kampioene Tessa ter Sluis en PSA-134 Emilia Korhonen tegenover. Op papier een overwinning voor Frans Otten Stadion, maar het zou nog weleens een spannend avondje kunnen worden.

Eerste wedstrijd was tussen Korhonen en Nohar. Ondanks de vechtlust van Nohar was het verschil tussen beide speelsters gewoonweg te groot en kon Frans Otten een 3-0 voorsprong pakken, want Korhonen won met 11-4, 11-4, 11-5.

Hierna was het de beurt aan Tomlinson en Beinhard. Het was een ongekend spannend duel. Beinhard pakte nipt de eerste game, maar hierna stelde Tomlinson tenauwernood orde op zaken en zette Frans Otten op 6-1 voorsprong, door te winnen met 9-11, 11-8, 12-10, 11-8.

Slotstuk van de avond was de ontmoeting tussen Van der Heijden en Ter Sluis, die meerdere NK-finales tegen elkaar speelden. Beide dames waren niet 100% fit dus de start was redelijk gelijk. Van der Heijden was de eerste game duidelijk nog niet op haar gemak en verloor deze dik. De tweede game waren beide dames beter aan elkaar gewaagd, maar ook deze game ging naar Ter Sluis. Maar toen van der Heijden de derde game pakte, begon Ter Sluis mentaal een beetje te wankelen. De vierde game was ongemeen spannend, maar werd alsnog gewonnen door Ter Sluis, die daarmee de eindstand bepaalde op 12-2. Ze won met 11-4, 11-8, 8-11, 12-10.

Door de overwinning is Frans Otten Stadion de nieuwe koploper van de competitie. Terugkijken? Klik dan hier!

Eredivisie Competitie