Eredivisie

Nabeschouwing Eredivisie heren (speelronde 3)

09 november 2023 4 Minuten leestijd

Lees hier de nabeschouwing van speelronde 3 Eredivisie heren.

Teams Squash Almere en Meersquash
v.l.n.r. Ishmael Mubure, Radu Pena, Robert Lindner, Hjalmar Mols, Nele Gilis en Bart Ravelli

Maximale zege voor ‘MeerSquash in heren Eredivisie

Het herenteam van ‘MeerSquash heeft woensdagavond een duidelijke zege geboekt in de Nederlandse squasheredivisie. In eigen huis wonnen de Hoofddorpse squashers met 12-0 van RIXAX Squash Almere. Bart Ravelli, Nele Gilis en Hjalmer Mols zorgden op het Arnolduspark voor de punten voor de thuisploeg.

Gilis, de mondiale nummer zeven bij de vrouwen, zette ‘MeerSquash op voorsprong met een knappe 11-9, 11-8, 12-10 overwinning op de Roemeen Radu Pena, de nummer 360 van de wereld bij de mannen.

Kopman Ravelli stelde vervolgens de winst veilig voor de Hoofddorpers door met 11-3, 11-4, 11-1 te winnen van de jonge Robert Lindner. De 19-jarige Mols sloeg daarna ook de bonuspunten binnen door Ishmael Mubure kansloos te laten. Het werd 11-3, 11-3, 11-7.

Door de ruime zege klom ‘MeerSquash naar de derde plaats op de ranglijst in groep A in de SBN Eredivisie met 20 punten uit drie duels.

Over twee weken (woensdag 22 november) staat de volgende wedstrijd op het programma voor de Hoofddorpse squashclub. ‘MeerSquash reist dan af naar Rotterdam voor een duel met Victoria, de regerend landskampioen en lijstaanvoerder.

Een week eerder komen ook de dames van ‘MeerSquash weer in actie. Zij spelen dan thuis tegen SquashTime Eindhoven. Deze wedstrijd begint woensdag 15 november om 19.30 uur.

v.l.n.r. Niels Hoevenaars, Nico Piek, Roshan Bharos, Arno Diekman, Sam Gerrits en Iván Pérez

Houtrust Squash WoonCompany - Dxfferent Squash Utrecht

Het was weer gezellig druk in Den Haag tijdens de Eredivisie wedstrijd tussen Houtrust Squash WoonCompany en Dxfferent Squash Utrecht.

In de eerste wedstrijd nam Arno Diekman het op tegen Nico Piek. Deze zinderende battle wist Arno met twee tiebreaks, 3-0 te winnen.

Hierna was het de beurt aan de Spanjaard, nummer 88 van de wereld, Iván Pérez. Hij nam het op tegen Roshan Bharos. Bharos wist het in de derde game te brengen naar een tiebreak, maar wist ondanks twee keer gameball voor te staan, geen game te winnen van Pérez.

Tijdens de laatste wedstrijd nam de Sam Gerrits het op tegen Niels Hoevenaars. Ook Hoevenaars zat dichtbij om een punt binnen te sprokkelen voor zijn team, maar wist uiteindelijk ook geen game te winnen. De wedstrijd tussen Houtrust Squash WoonCompany en Squash Utrecht eindigde in 12-0 wat betekent dat Houtrust nog steeds op de eerste plek in de poule staat.

Rollercoaster in Ridderkerk

Volle tribunes bij het eerste optreden van Mohamed ElShorbagy gisteravond in de thuiswedstrijd van Van Herk Vastgoed/Squash Ridderkerk tegen Frans Otten Stadion, die met Marwan ElShorbagy, Omar Abdel Meguid en Sebastiaan Hofman gingen spelen voor de winst.

In de eerste partij was Sebastiaan nèt te sterk voor René Mijs, die conditioneel nog niet op peil was na een slepende blessure; toch 2 keer een tie-break: 10-12, 3-11, 10-12.

Daarna mochten de gebroeders ElShorbagy de baan op; het werd geen ontspannen familie-onderonsje, beide spelers gingen voluit voor de winst. De eerste game was voor Mohamed, 11-6, Marwan kwam goed terug, 10-12, dus Mohamed moest er een schepje bovenop doen om de volgende 2 games te winnen, 11-9, 11-8. Het publiek genoot met volle teugen, wat kan squash toch mooi zijn!

In de laatste partij mocht onze Valentin Rapp het opnemen tegen de geslepen en ervaren technicus Omar Abdel Meguid, van wie hij vorig seizoen 2 keer had verloren. Valentin moest even wennen aan de sterke lichamelijke inzet van Omar, en aan de consequente beslissingen van de scheidsrechter, 7-11 en 10-12. Door winst in de derde game, 11-8, kreeg het publiek weer hoop. In de vierde game had Omar 4 matchballen, die Valentin knap wegwerkte 15-13. De vijfde game was een keiharde strijd, waarbij beide spelers diverse keren horizontaal gingen. Uiteindelijk wist Valentin met 11-9, het laatste punt was een conduct stroke, te winnen, voorwaar een prachtig resultaat waarmee Ridderkerk zich op de tweede plaats in poule A nestelde.

van links naar rechts Sebastiaan Hofman, Omar Meguid en Marwan ElShorbagy van Frans Otten Stadion en René Mijs, Valentin Rapp en Mohamed ElShorbagy van team Ridderkerk
v.l.n.r. Sebastiaan Hofman, Omar Meguid, Marwan ElShorbagy, René Mijs, Valentin Rapp en Mohamed ElShorbagy
Eredivisie