Masters

Geslaagde Dutch Masters Open in Rotterdam

22 november 2023 3 Minuten leestijd

Afgelopen weekend vond de Dutch Masters Open 2023 plaats bij Victoria Squash Rotterdam. Met bijna 100 spelers was het een gezellig en geslaagd event! Op vrijdag begonnen de eerste spelers al waarna op zondag de finales op het center court werden gespeeld. 

Afgelopen weekend vond de Dutch Masters Open 2023 plaats bij Victoria Squash Rotterdam. Met bijna 100 spelers was het een gezellig en geslaagd event! Op vrijdag begonnen de eerste spelers al waarna op zondag de finales op het center court werden gespeeld. 

Bij de Heren 35+ was het een Nederlands feestje, Yasser Fayez wist in de finale met 3-0 te winnen van landgenoot Hernan Guidi die tweede werd. Ook het brons ging naar een Nederlander toe, Godfrey Ddamulira wist met 3-0 te winnen van Spanjaard Pedro Rios Perez. 

Ook bij de Dames 35+ ging het goud naar eigen land. Brenda Sariowan wist het goud binnen te halen door in de poule alle andere dames te verslaan. Zilver ging naar de Italiaanse Monica Drusian en het brons ging naar Cora de Bruin- De Vette. 

Bij de Heren 45+ waren het de nummer één en twee geplaatst die hun plaatsing waar maakte, zo pakte de Duitser Armin Hameed de eerste plek door in de finale de Belg Cedric Sadin met 3-1 te verslaan. Sadin kwam in de laatste game nog dichtbij een vijfde game maar moest net genoegen nemen. Het brons ging naar Duncan Stahl uit Malta. 

Bij de Dames 45+ speelde vier dames mee in een poule waarvan drie Nederlanders mee speelde. Helaas was het geen één, twee en drie want de Française Jennifer Corigliano pakte het zilver en gooide roet in het eten. Het goud ging naar Bea Spitse en het brons naar Kymia Kazemi. 

Bij de Heren 50+ ging de titel naar Arjan Janssen die helaas een walkover kreeg in de finale door een blessure van Stephen Cooke die wel het zilver ontving. In een kraker bij het strijd om het brons was het Jeroen Mansvelders die met 2-0 voor kwam te staan, maar Arthur Tollenaar wist zich te herpakken en won 3-2! 

De mooiste finale werd gespeeld bij de Heren 55+. Na een mooie vijfsetter waarbij de wedstrijd beide kanten op kon vallen was het den nummer één geplaatste Zwitser Andreas Fritschi die het goud pakte ten koste van landgenoot Ronald Permentier die het zilver mee naar huis nam. Het brons ging naar Robert Alexa uit Tsjechië. 

Bij de Heren 60+ was het de Zweed Fredrik Johnson die de Dutch Open Masters gemakkelijk op zijn naam schreef. Hij wist alle wedstrijden te winnen zonder een game af te staan. In de finale was het Felix Paal uit Duitsland die zijn meerdere moest erkennen. Het brons ging fanatiek Master speler Felix Barenholz. 

Bij de Heren 65+ werd het een bijzondere uitslag. Ad Heskes raakte in zijn eerste wedstrijd geblesseerd, maar wist deze nog wel te winnen van de uiteindelijke nummer één. De Italiaan Massimo Squillace pakte het goud voor Andrew Clarkson en Piet van de Water. 

Bij de hoogste categorie 70+ was het Robert Jan Anjema, meer voudig Nederlands Kampioen, die gemakkelijk alle poule wedstrijden wist te winnen. Zonder game verlies veroverde hij het goud. Het zilver ging naar Martin Rooke en Udo Dackweiler pakte het brons. 

De organisatie heeft wederom er een fantastisch weekend van gemaakt. Alle deelnemers worden bedankt voor de mooie wedstrijden en gezelligheid en tot volgend jaar bij de 2024 editie! 

Masters