NLTeam

Gerrits pakt de titel bij laatste jeugdtoernooi

13 november 2023 2 Minuten leestijd

Afgelopen weekend vond de Polish Junior Open 2023 plaats in Wroclaw. Nederland was actief met drie spelers waaronder Sam Gerrits die zijn laatste jeugdtoernooi speelde. 

Afgelopen weekend vond de Polish Junior Open 2023 plaats in Wroclaw. Nederland was actief met drie spelers waaronder Sam Gerrits die zijn laatste jeugdtoernooi speelde. 

Naast Gerrits speelde Quinten van Es mee bij de jongens onder 15 jaar. De speler uit Drachten wist de eerste ronde te winnen, maar verloor helaas zijn tweede ronde wedstrijd tegen Maxence Imbert uit Frankrijk die uiteindelijk het toernooi wist te winnen. Onze landgenoot wist na zijn verlies partij het spel weer goed op te pakken en wist al zijn volgende wedstrijden te winnen. Hierdoor eindigde hij op een 17de plek! 

Ook Renske Huntelaar was van de partij afgelopen weekend. Bij de dames onder 19 jaar wist Huntelaar haar eerste twee wedstrijden te winnen. In de halve finale speelde zij tegen thuis favoriet Soffia Zrazhevska. Helaas was de Poolse een maatje te groot en moest de Hoofddorpse Huntelaar verder strijden om het brons. Deze pot werd met 3-0 gewonnen waardoor de speler van 'MeerSquash weer een prijs kon ophalen!

Voor Gerrits was het een speciaal weekend. Hij speelde zijn laatste jeugdtoernooi afgelopen weekend en gaat zich opmaken voor profcircuit. In zijn laatste jeugdweekend was er maar één doel en dat was winnen. Na vorige week al de Belgian Junior Open te winnen wist hij deze sterke winst reeks door te trekken in Polen. Tot de finale wist hij zonder game verlies alle wedstrijden te winnen. In de finale werd hij flink getest en stond hij wel een game af, maar wist hij zijn hoofd koel te houden en de titel te winnen. 

 

NLTeam