Eredivisie

Voorbeschouwing heren Eredivisie (speelronde 2)

24 oktober 2023 4 Minuten leestijd

Komende woensdag de tweede ronde van de heren Eredivisie en er worden weer flink wat spierballen getoond.

Paul Coll die duikt naar een bal

Dxfferent Squash Utrecht - Coulisse Twente

Te beginnen in poule B, waarin 'debutant' Squash Utrecht het opneemt tegen de runner-up van het afgelopen seizoen Coulisse Twente. Twente komt sterk naar Utrecht met PSA-22 Auguste Dussourd op #1, Rowan Damming op #2 en op LJ Anjema op #3. Zij zullen het opnemen tegen PSA-282 Hugo Varela, oud NK-finalist Roshan Bharos en Nico Piek. Op papier is Twente op alle posities de sterkste, maar in het verleden wist Roshan al eens te winnen van Damming, dus misschien kan hij nog voor een kleine verrassing zorgen.

1. Hugo Varela - Auguste Dussourd

2. Roshan Bharos - Rowan Damming

3. Nico Piek - Laurens Jan Anjema

Scheidsrechter: Ricardo Vossen

 

Centre Squash Drachten - Houtrust
Tweede pot van de avond is tussen Centre Squash Drachten en Houtrust, dat met PSA-20 Iker Pajares Bernabeu naar Drachten zal afreizen. De opstelling wordt gecompleteerd door Sam Gerrits en Arno Diekman. Drachten zet daar Lowie Delbeke, Cristoph Moawad en oudgediende Derk Kuiper tegenover. Ook deze wedstrijd is op papier vrij eenzijdig, maar 'stayer' Derk Kuiper kan het zijn tegenstanders nog vaak het vuur aan de schenen leggen en dus is ook hier een kleine verrassing niet uitgesloten.

1. Lowie Delbeke - Iker Pajares

2. Chris Moawad - Sam Gerrits

3. Derk Kuiper - Arno Diekman

Scheidsrechter: Jos Aarts

Als de voorspellingen juist zijn, zullen Houtrust en Twente na de tweede speelronde beiden zonder puntenverlies aan de leiding gaan in poule B en wordt het zowel Apeldoorn als Drachten als Utrecht een helse klus om deze teams in te halen.

 

 RIXAX Almere - Grant Thornton Victoria Rotterdam

Dan gaan we naar poule A, waar een opwindende avond op het programma staat. Victoria Rotterdam heeft in ieder geval de ambitie om poule A te winnen en gaat naar Almere met niemand minder dan de zevenvoudig Nederlands kampioen Piëdro Schweertman, tweevoudig Belgisch kampioen Joeri Hapers en Knut Hogervorst. RIXAX Almere zal reageren met Jan Wipperfurth, Radu Pena en Ismael Mubure. Voor het publiek in Almere is het natuurlijk fantastisch om een icoon als Schweertman in actie te zien in hun eigen centrum, maar de verwachting is niet dat het thuisteam veel punten zal behalen. Alhoewel Ismael Mubure op de derde plek nog een redelijke kans heeft tegen Knut Hogervorst

1. Jan Wipperfurth - Joel Makin

2. Radu Pena - Joeri Hapers

3. Ismael Mubure - Knut Hogervorst

Scheidsrechter: Marco van den Berg

 

Frans Otten Stadion - 'Meersquash

Tot slot dan de absolute kraker tussen het thuisspelende Frans Otten stadion en Meersquash. Meersquash komt namelijk met PSA-4 Paul Coll en PSA-15 Nicolas Mueller! Dit is zelfs zo sterk dat op 3 niet Hjalmer Mols, maar Joeri Steinmetz is opgesteld, omdat Meersquash anders te veel punten in de opstelling zou hebben staan. Frans Otten zet daar echter ook vuurwerk tegenover met PSA-12 Youssef Soliman, Omar Meguid en Sebastiaan Hofman. Dat Hofman wint van Steinmetz lijkt een feit. In de andere twee wedstrijden kan echter een hoop gebeuren. Vorig jaar al wist Soliman het Coll enorm lastig te maken en Meguid heeft al eerder bewezen ver boven zichzelf uit te kunnen stijgen voor zijn thuispubliek.

1. Youssef Soliman - Paul Coll

2. Omar Meguid - Nicolas Mueller

3. Sebastiaan Hofman - Joeri Steinmetz

Scheidsrechter: Ash Patel

Victoria zal na deze tweede ronde in ieder geval zijn positie aan de top van poule A verstevigen, maar voor de andere 4 teams ligt verder alles open.


Feit is dat op alle velden de absolute wereldtop geheel gratis te bewonderen zal zijn en dat het dus zeker de moeite waard is om terplaatse een kijkje te nemen. Lukt dit niet, alle wedstrijden worden uiteraard ook gelivestreamd op: SquashBond TV

Eredivisie