Eredivisie

Voorbeschouwing Eredivisie dames (speelronde 2)

31 oktober 2023 2 Minuten leestijd

De tweede ronde van de dames Eredivisie kent weer mooie affiches!

KPI Squash Utrecht - 'Meersquash

Te beginnen met KPI Squash Utrecht tegen 'Meersquash. 'Meersquash speelt met Renske Huntelaar, Gabi Fritsche en Elcke Mols in een uiterst jonge, maar talentvolle opstelling. Zij zullen het waanzinnig zwaar krijgen tegen KPI Squash Utrecht, dat met Enora Villard, Rana Ismail en Megan van Drongelen louter professionals heeft opgesteld. Een verrassing lijkt uitgesloten, maar in ieder geval kunnen de Nederlandse talenten goede vlieguren maken.

1. Enora Villard - Renske Huntelaar

2. Rana Ismail - Gabi Fritsche

3. Megan van Drongelen - Elcke Mols

Scheidsrechter: Ton Mijs

RIXAX Almere - Grand Thornton Victoria Rotterdam

Victoria Rotterdam reist naar Almere met duidelijke kampioensaspiraties. Grace Gear, Nadia Pfister en Eva Maas zullen het opnemen tegen de louter Nederlandse opstelling van RIXAX Almere bestaande uit Sanne Veldkamp, Daniek Krukkert en Brenda Sariowan. Ook hier lijkt een verrassing uitgesloten, maar Maas en Sariowan schelen qua niveau niet zoveel, dus er zijn voor RIXAX Almere zeker punten te halen.

1. Sanne Veldkamp - Grace Gear

2. Daniek Krukkert - Nadia Pfister

3. Brenda Sariowan - Eva Maas

Scheidsrechter: Jos Aarts

Frans Otten Stadion - Squashtime

De laatste wedstrijd van de avond vindt plaats in Amsterdam tussen Frans Otten Stadion en Squashtime Eindhoven. Frans Otten gaat voor het kampioenschap en zet hoog in met Millie Tomlinson, Tessa ter Sluis en Emilia Korhonen. Squashtime daarentegen is niet van plan het Frans Otten makkelijk te maken en komt met Saskia Beinhard, Milou van der Heijden en Naomi Nohar. De statistieken zijn in het voordeel van Frans Otten, maar het wordt allerminst makkelijk. De laatste wedstrijd van de avond is de ontmoeting tussen Van der Heijden en Ter Sluis, wat met recht de match of the day genoemd mag worden, aangezien het een herhaling is van diverse finales van de Nederlandse Kampioenschappen.

1. Millie Tomlinson - Saskia Beinhard

2. Tessa ter Sluis - Milou van der Heijden

3. Emilia Korhonen - Naomi Nohar

Scheidsrechter: Marco van den Berg

Al met al veel professionals en Nederlandse talenten in actie, dus alle redenen om naar Utrecht, Almere of Amsterdam af te reizen. Of de wedstrijden integraal te bekijken op het YouTube-kanaal Squash Bond TV.

 

Eredivisie