Eredivisie

Voorbeschouwing: Eredivisie dames morgen van start! (Speelronde 1)

17 oktober 2023 3 Minuten leestijd

Morgenavond gaat de Dames Eredivisie van start, ook dit jaar gaan zes dames teams de strijd met elkaar aan om de titel sterkste club van Nederland binnen te halen. Ook bij de dames staan er diverse nationale en internationale toppers op de spelerslijsten. Zo zijn dit jaar grote speelsters als Tinne Gilis, Jasmine Hutton, Salma Hany, Nele Gilis, Sarah-Jane Perry, Tesni Evans en Nederlands Kampioen Fleur Maas te beschouwen. Gaat ook dit jaar Victoria Squash Rotterdam de titel pakken? Of zijn er andere clubs die andere plannen hebben? 

Fleur Maas Nederlands Kampioen 2023

Morgenavond gaat de Dames Eredivisie van start, ook dit jaar gaan zes dames teams de strijd met elkaar aan om de titel sterkste club van Nederland binnen te halen. Ook bij de dames staan er diverse nationale en internationale toppers op de spelerslijsten. Zo zijn dit jaar grote speelsters als Tinne Gilis, Jasmine Hutton, Salma Hany, Nele Gilis, Sarah-Jane Perry, Tesni Evans en Nederlands Kampioen Fleur Maas te beschouwen. Gaat ook dit jaar Victoria Squash Rotterdam de titel pakken? Of zijn er andere clubs die andere plannen hebben? 

De eredivisie gaat van start op de eerste speelronde met een wedstrijd tussen Victoria Squash Rotterdam tegen KPI Squash Utrecht. 

De Rotterdammers willen sterk van start gaan en laten zien met hun opstelling meteen de punten veilig te willen stellen. Op positie één speelt Tinne Gilis, de Belgische nummer 10 van de wereld zal het opnemen tegen de Engelse Kiera Marshall die terug is te vinden op plek 109 van de PSA World Ranking. Naar verwachting gaat Gilis hier met de winst er van door. 

Op positie twee komt Nationaal Kampioen Fleur Maas in actie tegen de Egyptische Hana Ismail. Maas wist vorige week nog haar onder -23 jaar titel te verdedigen en heeft het goede gevoel in handen. 

Op positie drie speelt voor de Rotterdammers Belgische Marie van Riet. Zij neemt het op tegen Nederlands Team speelster Megan van Drongelen. Op papier word de wedstrijd op positie drie de spannendste. 

Opstelling:
Tinne Gilis (PSA-10)   vs. Kiera Marshall (PSA-109)
Fleur Maas (PSA-161) vs. Hana Ismail (PSA-125)
Marie van Riet (PSA-222) vs. Megan van Drongelen (PSA-239)

Scheidsrechter: Ash Patel

 

De tweede wedstrijd van de avond gaat plaatsvinden tussen 'MeerSquash en Frans Otten Stadion Amsterdam. Als eerste wedstrijd gaan de nummers drie spelen, deze wedstrijd gaat tussen nationale toppers Gabi Fritsche en Suzanne Peters. Op papier zou de Hoofddorpse Fritsche deze wedstrijd naar haar toe moeten trekken. Hierna gaan de kopvrouwen de baan op, voor 'MeerSquash is dit Renske Huntelaar die het gaat opnemen tegen de nummer 36 van de wereld Alexandra Fuller uit Zuid Afrika. Ook deze partij zou op papier niet spannend worden en gaan richting het Frans Otten Stadion Amsterdam. In de laatste wedstrijd van de avond is er dus nog alles om voor te spelen. 

De Hoofddorpers stellen hier nieuwkomer Ana Munos op, zij gaat het opnemen tegen de Finse Emilia Korhonen. Beide ontlopen elkaar nauwelijks op de wereld ranglijst en beloofd dus een spannende pot te worden. 

Opstelling: 
Renske Huntelaar (NL-5) vs. Alexandra Fuller (PSA-36)
Ana Munos (PSA-135) vs. Emilia Korhonen (PSA-129) 
Gabi Fritsche (NL-10) vs. Suzanne Peters (NL-26) 

Scheidsrechter: Marco van den Berg

De laatste wedstrijd van de eerste speelronde gaat tussen SquashTime Eindhoven en Squash Almere. De Eindhovenaren kunnen weer beschikken over Milou van der Heijden, wat voor de formatie een sterke nationale speler is. Zij gaat dan ook direct in actie komen. Aanvullend met op positie twee de Deense Klara Moller en op positie drie Naomi Nohar. Squash Almere stelt hier tegen over op positie één Sanne Veldkamp, positie twee Danniek Krukkert en positie drie Carlijn de Zwijger. Op papier zouden de Eindhovenaren de winst moeten pakken, maar gaat ze dit ook lukken? Almere gaat niet afreizen richting het zuiden voor spek en bonen en zal alles geven om punten binnen te halen. 

Opstelling: 
Milou van der Heijden (NL-2) vs. Sanne Veldkamp (PSA-143)
Klara Moller (PSA-119) vs. Danniek Krukkert (NL-9)
Naomi Nohar (NL-6) vs. Carlijn de Zwijger (NL-44)

Scheidsrechter: Jos Aarts

Volg alle wedstrijden live via onze livestream! 

Eredivisie