Algemeen

Squash naar Olympische Spelen in 2028

17 oktober 2023 2 Minuten leestijd

Vandaag markeert een mijlpaal in de geschiedenis van de internationale sportwereld. Het Internationaal Olympisch Comité heeft met groot enthousiasme aangekondigd dat squash is toegelaten tot de Olympische Spelen van Los Angeles in 2028. Deze beslissing is een historische triomf voor squashliefhebbers over de hele wereld en is een erkenning van de sportieve prestaties en toewijding van squashspelers wereldwijd.

Vandaag markeert een mijlpaal in de geschiedenis van de internationale sportwereld. Het Internationaal Olympisch Comité heeft met groot enthousiasme aangekondigd dat squash is toegelaten tot de Olympische Spelen van Los Angeles in 2028. Deze beslissing is een historische triomf voor squashliefhebbers over de hele wereld en is een erkenning van de sportieve prestaties en toewijding van squashspelers wereldwijd.


Squash, een sport die al sinds 1850 wordt beoefend, staat bekend om zijn intensiteit, snelheid en strategie. Het wordt gespeeld in meer dan 185 landen en heeft een steeds groter wordende
internationale gemeenschap van spelers en fans. We zijn verheugd en dankbaar voor de erkenning die squash nu krijgt op het wereldpodium van de Olympische Spelen. Dit is het resultaat van jarenlange inspanningen van onze toegewijde gemeenschap. De squashwereld kijkt ernaar uit om de beste squashspelers ter wereld te zien strijden voor goud in Los Angeles."

De toelating van squash tot de Olympische Spelen van 2028 zal ongetwijfeld de populariteit van de sport wereldwijd vergroten en atleten inspireren om hun vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Het zal ook nieuwe kansen bieden voor jeugdontwikkeling en de groei van de sport op lokaal, nationaal en internationaal niveau. De komende jaren zullen in het teken staan van voorbereidingen, kwalificatiewedstrijden en het vergroten van de internationale belangstelling voor de sport in aanloop naar de Olympische Spelen van Los Angeles in 2028.
Squashliefhebbers en sportliefhebbers over de hele wereld kunnen zich verheugen op de spannende wedstrijden en het spektakel dat squash naar de Olympische arena zal brengen.
Voor meer informatie over squash en de aanstaande Olympische Spelen van Los Angeles in 2028 kunt u contact opnemen met: [Ad Heskes voorzitter SBN – bestuur@squashbond.nl ]

Algemeen