Nabeschouwing eerste ronde Eredivisie Dames

19 oktober 2023 6 Minuten leestijd

Gisteren stond de eerste speelronde van de Dames Eredivisie op het programma. SquashTime Eindhoven wist meteen de volle buit te pakken en de leiding naar zicht toe te trekken! Ook Victoria Squash Rotterdam en Frans Otten Stadion Amsterdam wisten goed te starten. 

'Meersquash - Frans Otten Stadion Amsterdam

 
De avond begon met de nummers 3 van beide teams, de Nederlandse #10 Gabi Fritsche en de Nederlandse #26 Suzanne Peters.
Fritsche, een fulltime student geneeskunde, is in prima vorm op de baan nadat zij onlangs Peters met 3-0 versloeg in een PSA-evenement. Fritsche begon de avond ijzersterk met een snelle 2-0 voorsprong tegen Peters. Peters had moeite om haar groove te vinden en zag er ongemakkelijk uit op de baan. In de derde set draaide ze de zaken echter om door het tempo van de wedstrijd te verhogen, beter te bewegen en betere lijnen te raken om zo de derde set met 11-9 te winnen. Fritsche was in de vierde set echter vastbesloten om de wedstrijd af te sluiten met enkele broodnodige punten voor de thuisploeg, waardoor uiteindelijk de overwinning met 3-1 werd veiliggesteld en daardoor de enige was voor 'MeerSquash die punten scoorde.
 
De volgende was rijzende ster Renske Huntelaar die een enorme taak te wachten stond tegen de nummer 36 van de wereld.
Huntelaar, bekend om haar vastberadenheid en ‘never say die’ attitude op het veld, liet zich niet intimideren door een top 50-speelster van de wereld en hield de eerste twee games heel dicht bij elkaar en verloor nipt met 8-11 en 9-11. Fuller liep weg in de laatste set en won de set met 11-2 en de wedstrijd met 3-0. 
 
Dit betekende dat de wedstrijd beslist zou worden door de #2's wat op papier een zeer close battle zou worden aangezien beide spelers 5 plaatsen tussen hen in hebben op de wereldranglijst.
Korhonen begon erg sterk in alle 3 de games, nam een comfortabele voorsprong in elke game en dwong Munos om elke keer terug te vechten. Net toen het erop leek dat Munos een comeback maakte, kwam Korhonen dichter bij de finish en sloot zij de cruciale momenten van elke wedstrijd beter af dan de jonge Française.
 
Het Frans Otten Stadion stelde de overwinning veilig met 10-3 en ging naar huis met een aantal belangrijke punten voor hun team. Het jonge MeerSquash team heeft waardevolle ervaring opgedaan en zal voor de volgende wedstrijd, op 1 november, weer strijden voor de overwinning.
 

 

Grant Thornton Victoria – tegen KPI squash Utrecht. 
 
De huidige landskampioen Grant Thornton Victoria Dames 1 is weer begonnen, tegen KPI squash Utrecht. 
 
Het was koud op de matig gevulde tribune (herfstvakantie) maar ons onvolprezen bestuur liet ruimhartig warme snacks veelvuldig rondgaan. Hoezo graaiflatie?
Iedereen was blij dat de competitie weer was begonnen. 
 
Vanwege reisperikelen van Hana Ismail begon onze Fleur, die vorige week opnieuw een Nederlands jeugdtitel op haar naam mocht schrijven (lees: achttien totaal), als eerste. Fleur begon gedecideerd en liep al snel uit, Hana kwam er niet aan te pas. 1-0 Fleur. In de tweede game na instructies van haar coach ging de strijd meer gelijk op, Hana probeerde Fleur met harde slagen achterin de baan te houden.  Er waren af en toe wat traffic-issues op de T. Fleur kreeg game-bal tegen, vocht zich terug, kreeg nog een game-bal tegen maar warempel, ze won alsnog de game, 2-0. In de derde game hetzelfde laken en pak, Fleur moest echt vol aan de bak maar kwam toch achter met 10-8, zou het dan toch dachten alle Vic-supporters en meegereisde Utrecht fans? Stress kroop in het spel van Hana en Fleur hield het hoofd zoals gebruikelijk koel (pressure is a privilege) ze kroop terug tot 10-10, daarna 11-10 voor Fleur en een lucky nick van onze kampioen en het zat in de tas, 3-0. Wat één begin.
 
Daarna nam de nummer 10 van de wereld, Tinne Gillis, het op tegen de Engelse Kiera Marshall.
 
Fluwelen touch gecombineerd met inzicht, snelheid en sprankelend spel. Je moet er echt bij zijn geweest om het te waarderen. Kiera heeft 2 echte punten gemaakt in de hele wedstrijd verder kwam ze er totaal niet aan te pas. Tinne speelde alle ballen terug en rond (op squashtv zie je haar dat ook doen) en alle dropshots van Kiera werden met een cross lob naar achter gespeeld of cross contra lob gespeeld! Onze ogen werden meer dan verwend, 3-0 Tinne!
 
Last best op drie onze nieuwe Vlaamse aanwinst: Marie van Riet (ons Vlaams contingent breidt zich gestadig uit😊). De net 20-jarige Vlaamse uit Knokke-Heist nam het op tegen Megan van Drongelen. Vorige maand won Marie nog, maar gister jammer jammer. Megan speelde de sterren van de hemel en volgens mij was Marie toch tikkeltje nerveus. In de eerste had ze nog wel kansen op game-winst maar helaas voor ons net niet. En in de laatste 2 games deed Megan wat ze wilde en won overduidelijk en terecht. 0-3.
Maar Grant Thornton Victoria won wel 9-3, kortom de titelverdediger is er klaar voor.

 

GC Biotecht Squashtime – Squash Almere


GC Biotech Squashtime is begonnen met een sterke start van het seizoen. Met een 12-0 overwinning lijkt het een saaie avond te zijn geweest, maar dat is zeker niet zo. 
Naomi Nohar opende sterk tegen Carlijn de Zwijger, ze had Carlijn constant onder druk waardoor Carlijn niet in haar spel kon komen. Dit resulteerde in een 3-0 overwinning voor Naomi.
 
Daarna op positie 1 maakte Milou van der Heijden haar rentree, na 5 maanden geleden te zijn bevallen van een dochter nam ze het op tegen Sanne Veldkamp. Sanne begon sterk, maar Milou wist toch de game binnen te halen door wat fouten van Sanne op het einde van de game. Daarna kwam Milou beter in haar spel, door vooral tactisch slim te spelen kon ze de twee andere games nipt naar zich toe trekken. 
 
Als laatste nam de Deense Klara Moller het op tegen Daniek Krukkert. Een wedstrijd met veel leuke rally’s waarbij beide dames alle hoeken van de baan te zien kregen. Wel bleek het winnende punt uiteindelijk dan toch van Klara te komen. Ook dit eindigde in een 3-0 overwinning voor GC Squashtime. 


Ben jij benieuwd naar alle scores en speelschema kijk dan snel verder