Bondsbureau

Arjan Janssen aangesteld als interim bondsdirecteur

30 oktober 2023 2 Minuten leestijd

Het bestuur van de Squash Bond Nederland kondigt, met genoegen, de aanstelling van Arjan Janssen aan. Arjan gaat de komende zes maanden aan de slag als interim bondsdirecteur van SBN. Met zijn uitgebreide ervaring en toewijding aan de sport, zal hij deze nieuwe rol op zich nemen met ingang van 1 november 2023.

Van links naar rechts: Ad Heskes (voorzitter), Arjan Janssen (bondsdirecteur) en Marijn Koot (secretaris)

Foto: Van links naar rechts: Ad Heskes (voorzitter), Arjan Janssen en Marijn Koot (secretaris)

 

Arjan Janssen brengt een schat aan expertise en passie voor de sport met zich mee naar zijn rol als bondsdirecteur. Arjan heeft ervaring opgedaan in diverse functies in de squashsport. Daarnaast heeft hij ook veel ervaring opgedaan in leidinggeven en beleidsvorming tijdens zijn werkzame jaren bij DKTP.

Het bestuur van SBN kijkt ernaar uit om nauw samen te werken met Arjan Janssen om de sport verder te bevorderen, de deelname te vergroten en een sterke gemeenschap van squashliefhebbers te ondersteunen. De benoeming van Arjan Janssen markeert een belangrijke stap voorwaarts voor SBN en de squashsport in Nederland als geheel.

De voorzitter van het bestuur, Ad Heskes, verklaarde: "We zijn verheugd om Arjan Janssen te verwelkomen als onze nieuwe directeur. Zijn leiderschap en visie zullen een aanwinst zijn voor onze organisatie. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking om squash naar nieuwe hoogten te brengen."

Arjan Janssen zijn introductie bij SBN: “Het is voor mij een hernieuwde kennismaking, omdat ik al eerder bij SBN heb gewerkt. In aansluiting op mijn stage in 1994 bij SBN heb ik tot en met 1997 als breedtesprotmedewerker bij de bond gewerkt.

Mijn squashavontuur begon op 10-jarige leeftijd bij Squash Centrum Gelderland. Spelenderwijs werd ik meegenomen in de wedstrijdsport. Dit heeft geleid tot deelname aan competitie en vele nationale- en internationale toernooien. Op mijn achttiende heb ik mijn trainersdiploma gehaald en tot en met de dag van vandaag geef ik trainingen aan spelers op diverse niveaus. Het plezier wat ik aan squash beleef gun ik iedereen en daarom vind ik kennisdeling van grote waarde.

Nu ben ik terug met extra bagage van buiten de squashwereld. Leidinggeven aan het bondsbureau vraagt om meer dan alleen squashkwaliteiten. Ik wil mij inzetten om het plezier in de sport over de hele breedte te ondersteunen en te stimuleren. Er staan voor het komende jaar een aantal mooie uitdagingen en evenementen op het programma. Samen met de squashcommunity wil ik hier mijn schouders onder zetten. Dat squash in LA op het Olympische programma (2028) staat geeft een extra impuls aan de sport en daar ben ik erg blij mee”.

Het bestuur wenst Arjan Janssen veel succes in zijn nieuwe functie en ziet uit naar een vruchtbare samenwerking.

Bondsbureau SBN - Algemeen