NLTeam

WK Junioren Australië | Eindverslag

21 juli 2023 2 Minuten leestijd

Het wereldkampioenschap voor junioren in Melbourne, Australië zitten erop. Hieronder vind je een verslag van de resultaten van de Nederlandse ploeg.

Hjalmer Mols kan tevreden terug kijken op zijn evenement. De Nederlander kende in de eerste ronde een ongelukkige wedstrijd waardoor Mols vanaf dag twee maximaal 65ste kon eindigen. In deze platewedstrijden wist Mols ervoor te zorgen dat hij bij de beste 74 squashers van het evenement wist te eindigen en wist hij drie wedstrijden te winnen en moet Hjalmer er drie aan zij tegenstander laten. De laatste wedstrijd op zondag was zichtbaar welke lessen er dit evenement geleerd zijn en in de wedstrijden al zijn toegepast, echter wordt er ook een aanspraak gedaan op het fysieke van de spelers en was Mols niet meer bij machte om het beetje extra nog in de wedstrijd te kunnen stoppen. Desalniettemin worden deze ervaringen weer meegenomen naar toekomstige evenementen. 

Sam Gerrits wist vorig jaar op het WK in Nancy zijn comeback te maken na een langdurige blessure, veel wedstrijden gingen toen verloren. Deze editie heeft Gerrtis in één jaar tijd dusdanige stappen gezet dat hij alleen verloren heeft van Hamza Khan met 3-1 en alle overige wedstrijden wist te winnen, indien Gerrits fysiek fit was. In zijn laatste wedstrijd van het WK moest Gerrits opgeven vanwege een blessure en kon hij niet proberen om 17e te worden. 

Rowan Damming kwam naar het WK in Australie met één doel, het verdedigen van de weredltitel. In het verleden zijn er weinig spelers geweest die bij machte waren om de meest prestigieuze jeugdtitel tweemaal te winnen. Voor Damming spatte de droom uiteteen vlak voor de kwartfinales ging hij ten onder. Daarna is Damming niet meer in actie gekomen op het WK. Ondanks dit meetmoment kan Damming terugkijken op een sterk seizoen waarin de Nederlander wist te klimmen naar plek 78 op de wereldranglijst. Daarmee is Damming de jongste speler met de hoogste ranking op de wereldranglijst.

Het juniorenseizoen 2022-2023 komt daarmee ten einde, voor een aantal spelers was de Dutch Junior Open al het einde van het seizoen en kunnen de zomermaanden gebruikt worden om nieuwe energie op te doen voor het seizoen 2023/2024.

NLTeam Toernooi WSF Topsport & Talent ontwikkeling Wedstrijdsport