NLTeam

WK Junioren Australië | Dag 4

21 juli 2023 1 Minuten leestijd

Van dinsdag 18 t/m zondag 23 juli zijn in Melbourne, Australië de Wereldkampioenschappen voor junioren. Er is een Nederlandse ploeg afgereisd om de Nederlandse kleuren optimaal te verdedigen. Langs deze weg houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Hjalmer Mols speelde in de begin van de middag de eerste van de twee Nederland - Australiƫ ontmoetingen. Mols wist daarin zich aan het einde van de eerste twee games goed vast te bijten en beide games in een tiebreak naar zich toe te trekken. In de derde game was het Australisch verzet gebroken en denderde de Nederlander door om tot een 3/0 overwinning te komen.

Sam Gerrtis speelde later op de dag de tweede Nederland - Australie ontmoeting en was gebrand om deze definitief in het voordeel van Nederland te belissen. Echter moest Gerrits halverwege de eerste game tot de conclusie komen dat zijn rugklachten hem teveel werden en hij de wedstrijd moest laten aan de Australier. Het evenement voor Gerrits kwam daarmee ook direct tot een einde en kan hij terug kijken op een goed evenement waarbij hij 24ste van de wereld is geworden.

Rowan Damming is na zijn wedstrijd tegen Hollis Robertson niet meer in actie gekomen.

NLTeam Toernooi WSF Wedstrijdsport SBN - Algemeen