NLTeam

WK Junioren Australie | Dag 3

20 juli 2023 2 Minuten leestijd

Van dinsdag 18 t/m zondag 23 juli zijn in Melbourne, Australië de Wereldkampioenschappen voor junioren. Er is een Nederlandse ploeg afgereisd om de Nederlandse kleuren optimaal te verdedigen. Langs deze weg houden we je op de hoogte van alle wedstrijden.

De dag begon hetzelfde zoals de eerdere dagen met Hjalmer Mols als eerste Nederlander die in actie kwam. Mols speelde tegen de Indiër Aryan Pratap Singh. De Indier wist de eerste game net naar zich toe trekken en zette stevig door in de tweede. Mols wist door aggresiver te spelen de derde game naar zich toe te trekken maar wist dit niet vast te houden, 3/1 voor de Indier. 13/11, 11/7, 4/11, 11/9.

Sam Gerrits en Rowan Damming speelde beide om 17:00. Gerrits trad aan tegen de nummer 1 van India Krishna Mishra. Gerrits die een dag eerder verloor van de 3/4 geplaatste Hamza Khan wist tegen Mishra eveneens goed uit de startblokken te komen, 12/10. De tweede game was Mishra te listig voor Gerrits en wist de Indier orde op zaken te stellen 11/2. Gerrits schakelde daarna slim bij door in te spelen op de zwaktes van zijn tegenstander. Daarmee wist Gerrits de wedstrijd defintief te winnen met 11/4, 13/11.

Damming speelde op het oog een solide wedstrijd, echter bij een 2-0 stand en 6-5 in de derde game draaide de wedstrijd om. Robertson veranderde zijn spel en Damming verloor de controle op de wedstrijd. Gedurende de drie daaropvolgende games wist Damming niet meer de controle terug te krijgen en daarmee zorgde Robertson voor een upset in het mannentoernooi. Damming is daarmee de kans verloren om zijn wereldtitel te verdedigen. Toch mag de Nederlander terug kijken op een sterk seizoen waarin hij als jongste speler uit de top 100 op plek 78 staat.

NLTeam Toernooi WSF Topsport & Talent ontwikkeling Wedstrijdsport