NLTeam

WK Junioren Australië | Dag 2

19 juli 2023 2 Minuten leestijd

Van dinsdag 18 t/m zondag 23 juli zijn in Melbourne, Australië de Wereldkampioenschappen voor junioren. Er is een Nederlandse ploeg afgereisd om de Nederlandse kleuren optimaal te verdedigen. Met Rowan Damming heeft Nederland de huidig Wereldkampioen voor junioren in huis, hij mag het komende evenement opgaan voor titelprolongatie en is tweede geplaatst voor het evenement. Ook Sam Gerrits en Hjalmer Mols, beide lid van het Nederlands Junioren en herenteam zijn afgereisd naar Australie. Via deze weg houden we de lezer graag op de hoogte van de ontwikkelingen down under.

Hjalmer Mols was wederom de Nederlander die het spits moest afbijten op de tweede dag van het Wereldkampioenschap junioren. Hjalmer speelde tegen de Schotse Finlay Halton. Mols liet zien de sterkere speler te zijn van de twee. Met actief aanvalsspel wist de Nederlander de Schot onderdruk te zetten en fouten bij de tegenstander af te dwingen. De wedstrijd ging met 11/6, 11/8, 11/2 naar de Nederlander. Morgen treft Mols de Indische Aryan Pratap Singh in de strijd om 65ste te worden.

Sam Gerrits speelde voor een plek bij de top 16 van de wereld. In deze controntatie trof de Nederlander de Pakistaanse Hamza Khan. Hamza Khan wordt door de organisatie hoog ingeschaald met een 3/4 plaatsing voor het evenement. Gerrits wist op voorhand dat het een flinke uitdaging zou worden. De Nederlander kwam sterk uit de startblokken en wist winners te slaan en met goed gevarieerd spel te spelen waarmee hij Hamza Khan dwong tot het maken van fouten. De openingsgame ging dan ook met 12-10 naar Gerrits. De games die daaropvolgde wist Gerrits goed bij te benen maar vloeide de energie langzaam weg. Khan won de drie daaropvolgende games met 11/6, 11/3, 11/7. Gerrits speelt morgen tegen de Indische Krishna Mishra. 

Rowan Damming speelde wederom op het Centre Court. Dit keer speelde hij tegen de Maleisische Harith Danial Jefri. De huidig wereldkampioen Damming wist stoïcijns de overwinning naar zich toe te trekken en liet Jefri geen moment in de wedstrijd, 11/4, 11/5, 11/7. Damming boekte daarmee zijn 8de overwinning op rij op een wereldkampioenschap junioren en mag zich morgen melden om te strijden voor een kwart finale plek tegen de Amerikaan Hollis Robertson. 

NLTeam WSF Toernooi Topsport & Talent ontwikkeling Wedstrijdsport