NLTeam

WK Junioren Australië | Dag 1

18 juli 2023 3 Minuten leestijd

Van dinsdag 18 t/m zondag 23 juli zijn in Melbourne, Australië de Wereldkampioenschappen voor junioren. Er is een Nederlandse ploeg afgereisd om de Nederlandse kleuren optimaal te verdedigen.

Met Rowan Damming heeft Nederland de huidig Wereldkampioen voor junioren in huis, hij mag het komende evenement opgaan voor titelprolongatie en is tweede geplaatst voor het evenement. Ook Sam Gerrits en Hjalmer Mols, beide lid van het Nederlands Junioren en herenteam zijn afgereisd naar Australie. Via deze weg houden we de lezer graag op de hoogte van de ontwikkelingen Down Under.

Dag 1 | Het was een vroege ochtend voor de Nederlanders. Hjalmer Mols stond om 11 uur op het programma om het in de eerste ronde op te nemen tegen de Japanner, Kousei Toki. Voor Mols een onbekende speler, en Mols voor Toki eveneens. In een wedstrijd waar het op en neer ging wist de Japanner net iets beter om te gaan met de spanning, 11/8, 11/4, 9/11, 11/6. Mols wist in de derde game nog goed bij te blijven en de game naar zich toe te trekken, echter in de vierde lag het geluk net iets meer aan de zijde van de Japanner. Desondanks een zeer waardevolle ervaring voor Mols.

Daarna was het de beurt aan Sam Gerrits om zijn eerste wedstrijd van het WK te spelen. Gerrits trof een Nieuw-Zeelander, Freddie Jameson. Gerrits liet zien dat Jameson een maatje te klein was voor de lange Nederlander. In een vrij ontspannen wedstrijd wist Gerrits met 11/6, 11/7, 11/5 te winnen. Rowan Damming had zijn eerste ronde een bye. In het middagprogramma speelde Gerrits en Damming beide om 16:50, Mols is niet meer in actie gekomen en speelt weer woensdagochtend. Gerrits trof voor een plek bij de beste 32 van de wereld een speler uit Zimbabwe, Ryan Gwidzima. Sam liet zien dat hij nog steeds in de juiste vorm verkeert, na zijn zilveren plak op de Dutch Junior Open, overtuigende eerste ronde op het WK wist Gerrits ook ontspannen te winnen van Gwidzima. Met dezelfde uitslag als in de eerste wedstrijd wist Gerrits met gevarieerd aanvalspel met 11/6, 11/7, 11/5 te winnen.

Rowan Damming kwam zoals eerder gezegd in de tweede ronde voor het eerst in actie op het WK Junioren. De regerend wereldkampioen trof op het centrecourt een sterke Fransman in Antonin Romieu, die eerder op de dag wist te winnen van de uit Hongkong spelende Jat Tse. Damming liet zich in de eerste game verrassen en kwam met 1-0 achter, 11/9 Romieu. Damming herstelde direct en wist na de openingsgame de wedstrijd alsnog overtuigend naar zich toe te trekken, 11/4, 11/8, 11/6.

Op de tweede dag van het WK komt Hjalmer Mols als eerste in actie om 11:40. Sam Gerrits speelt op baan 9 (livestream) tegen Hamza Khan om 15:00 voor een plek bij de eerste 16. Rowan Damming speelt om 17:40 (centre court) tegen de Maleisische Harith Danial Jefri. Volledig wedstrijdschema is hier te vinden: https://wsf.tournamentsoftware.com/sport/tournament/draw?id=22EA5F58-2965-4F8A-BB8D-AEE0FEDF9D8F&draw=2 Voor livestreaming ga naar: https://worldsquash.tv

NLTeam Topsport & Talent ontwikkeling WSF Toernooi Wedstrijdsport