Algemeen

Rogier van Veen vertrekt bij Squash Bond Nederland

27 juli 2023 3 Minuten leestijd

Na vier intensieve jaren vertrekt Rogier van Veen per 1 november aanstaande bij Squash Bond Nederland waar hij verantwoordelijk was voor de innovatie & breedtesport.

Gedurende deze periode had Rogier van Veen een belangrijke rol binnen SBN. Een periode die roerig begon waarbij van Veen een groot aandeel had in de ondersteuning van clubs t.a.v. de onvoorziene COVID-19 gerelateerde activiteiten. Daarnaast was van Veen in de afgelopen drie jaar de kartrekker van de grote herstructurering en innovatietrajecten vanuit de digitale strategie. Hiermee werd het complete digitale ecosysteem van de squashsport naar de huidige tijdsgeest gebracht, werden nieuwe producten en diensten zoals SquashLevels en NLSquash voor clubs gelanceerd, maar werden er ook flinke efficiëntie slagen gerealiseerd om Squash Bond NL en daarmee ook clubs in staat te stellen om beter in te spelen op de wensen en behoeften van squashers.

De herstructurering bevindt zich in een afrondende fase en daarmee breekt voor SBN een nieuwe fase aan waarin groei en doorontwikkeling in samenwerking met de clubs en andere stakeholders centraal staan. Voor van Veen het moment om het stokje over te dragen: “Het is na vier bewogen jaren voor mij persoonlijk tijd voor een volgende stap. Ik kijk met gepaste trots terug op de stappen die we als team SBN samen met alle stakeholders gezet hebben ondanks alle uitdagingen die we samen het hoofd hebben moeten bieden. In de afgelopen jaren heb ik ongekend veel plezier gehad in mijn werk dankzij Team SBN, met in het bijzonder Tom Lucas en Isa Polman, maar ook door digitale partners als FOYS, SquashLevels, Infocaster, Visual en de PSA.’’

Stoppen doe je zoals van Veen zegt op je hoogtepunt, daarom brengt SBN later deze zomer een nieuw digitaal ecosysteem voor clubs op de markt én lanceren we onze nieuwe website op squash.nl dat als verlengstuk van de clubs op het gebied van breedtesport zal gaan dienen. 

Directeur Tom Lucas over het vertrek van Rogier van Veen: ‘’Via deze weg wil ik Rogier van Veen namens het team en de squash community enorm bedanken voor zijn inzet voor de squashsport. Vele clubs hebben Rogier van Veen al snel leren kennen vanuit de rol die SBN heeft gepakt tijdens Corona, daarna heeft Rogier zich verder van onschatbare waarde gemaakt door zijn rol in de innovatietrajecten. Wellicht niet altijd even zichtbaar door diverse trajecten achter de schermen, maar ik heb veel bewondering hoe Rogier als sparringspartner altijd opzoek ging naar oplossingen en met weinig middelen maximale prestaties heeft kunnen leveren. We gunnen Rogier een nieuwe stap en uitdaging in zijn carrière’’.

Het vertrek van van Veen luidt - na de eerdere vertrekken van Tom Lucas en Isa Polman - ook voor Squash Bond Nederland een nieuwe fase in. Het bestuur van Squash Bond Nederland is reeds bezig om het vertrek van Rogier van Veen op te vangen mede door invulling van een nieuwe functie ‘accountmanager & breedtesport’ passend bij de nieuwe fase waarvoor SBN staat. Het overige deel van het takenpakket zal intern worden opgepakt. De laatste werkdag van Van Veen is op vrijdag 15 september a.s.

Algemeen SBN - Algemeen