Bestuur

Tom Lucas gaat nieuwe uitdaging aan en vertrekt bij Squash Bond NL

06 juni 2023 2 Minuten leestijd

Directeur Tom Lucas gaat per 1 september 2023 vertrekken bij Squash Bond Nederland. Tom Lucas gaat een nieuwe uitdaging aan en vertrekt naar NOC*NSF waar hij aan de slag gaat als Programmamanager & Teamleider Athlete Services TeamNL.

In de afgelopen 3,5 jaar was de ontwikkeling van de interne organisatie, de digitale strategie, ontwikkelen van nieuwe producten en diensten en het verbinden van de clubs en squashers een van de belangrijkste speerpunten van de squashsport waar Lucas met succes aan werkte.

 
Tom Lucas: ‘Ik kijk met gepaste trots terug op de afgelopen jaren bij Squash Bond Nederland. 

Het is een bijzondere periode geweest waar ondanks de corona- en energiecrisis in 3,5 jaar tijd ontzettend veel is veranderd, ontwikkeld en we nu in afrondende fase zijn van de digitale strategie die SBN weer nieuw elan gaat geven. Ik ben destijds de uitdaging vanuit passie aangegaan om vanuit het nieuwe ondernemende beleid te werken naar nieuwe samenwerkingen en perspectief voor de bond en de sport. Met de nieuwe producten en diensten, die op het punt van lanceren staan, komt de fase van herstructurering van SBN ten einde en kan SBN weer toegevoegde waarde bieden voor de hele community, sporters, clubs, trainers en potentiële partners. 

Ik heb enorm genoten van de ontwikkeling en de samenwerking met het team, het bestuur maar ook de community. Het voelt dan ook dubbel om na 13 jaar de squashsport te verlaten. Ik zal altijd squasher blijven maar kijk uit naar de nieuwe uitdaging bij NOC*NSF om sportbreed impact te kunnen maken.’

Marjolein Houtsma voorzitter Squash Bond Nederland: ‘We zijn Tom zeer dankbaar voor zijn jarenlange inzet voor de Squashsport en in het bijzonder de afgelopen jaren bij SBN, vanuit moeilijke tijden is er veel bereikt en dat hebben we vanuit een constructieve samenwerking gedaan. De passie en inzet van Tom en het team hebben de SBN in een volgende fase gebracht, waar we op kunnen voortbouwen. We gunnen Tom deze mooie stap naar NOC*NSF, maar vinden het erg jammer om afscheid te moeten nemen van Tom als directeur bij SBN.’ 

Het bestuur van Squash Bond Nederland zal de komende periode aan de slag gaan om het vertrek van Tom Lucas op te vangen. Er zal een directeursprofiel worden opgesteld en volgens een open sollicitatieprocedure een proces worden gestart, hierover wordt later meer gecommuniceerd via squash.nl. 

Bestuur Bestuur SBN - Algemeen