Wedstrijdsport

Volle bak tijdens de eerste dag van het internationale squashtoernooi BRESS Breda Open.

13 april 2023 2 Minuten leestijd

Woensdag 12 april was het dan eindelijk zover. De start van de tweede editie van het internationale squashtoernooi BRESS Breda Open.

Spelers van over heel de wereld gaan de aankomende dagen de strijd met elkaar aan om die begeerde eerste plek. Vele inwoners van Breda en omgeving kwamen een glimp opvangen op de eerste dag van de internationale heren, dames en het hoge niveau van squashen. Het sportcentrum stond vol met kijkers en de sfeer was gemoedelijk. Er kan wel gezegd worden dat BRESS Breda Open goed is ingeluid.  

Gisteren om 15:00 was de aftrap van het PSA Challenger 5K heren en dames toernooi op de banen 2 en 5 door de schotse Ellie Jones vs. een sterspeler van eigen bodem, Amber Teekens en de Oostenrijker Lukas Windischberger vs. de Ier, die tevens vorig jaar meedeed aan BRESS Breda Open, Sam Buckley. Hierna was het de beurt aan zo’n 60 andere (internationale) spelers om te strijden voor de volgende ronde die vandaag zal plaatsvinden.  

De Nederlandse dames Tessa Ter Sluis, Sanne Veldkamp, Elfi Markus, Megan van Drongelen, Daniek Krukkert en Renske Huntelaar waren sterk en wisten zich te plaatsen voor de tweede ronde. De mannen Marc Ter Sluis, Rene Mijs, Sebastiaan Hofman en Sam Gerrits werden verslagen en zullen Nederland niet meer vertegenwoordigen in de volgende rondes van het PSA Challenger 5K toernooi. Wel zullen zij zich kwalificeren voor het PSA Satellite 1K toernooi die om het Challenger 5K toernooi heen gespeeld wordt de komende dagen.  

De tweede rondes van het PSA Challenger 5K toernooi starten vandaag vanaf 14:00 waarbij de laatste wedstrijden om 21:00 gespeeld worden. De winnaars van deze ronde gaan morgen opnieuw strijden in de kwartfinales, en wanneer ze verliezen spelen ze verder in het Satellite 1K toernooi. Squashfans en geïnteresseerden zijn vandaag van harte welkom om vanaf 14:00 de dames en heren aan te moedigen onder het genot van een drankje en een snack uit onze sportsbar.

Wedstrijdsport Wedstrijdsport PSA Toernooi