Algemeen

Vernieuwd platform squash.nl

14 april 2023 3 Minuten leestijd

Squash Bond Nederland gaat een samenwerking aan met Infocaster, een toonaangevend softwareontwikkelingsbedrijf, om een nieuw platform te ontwikkelen waarbij het voornaamste doel is het bedienen van breedtesporters via en met behulp van de squashclubs. De nieuwe website zal verrijkt worden met diverse zoek- en boekfunctionaliteiten, daarnaast wordt ook het lokale clubaanbod ontsloten en wordt een breder contentaanbod geboden.

Een foto van Tom Lucas en Remko Wijnbergen

Met deze nieuwe website wil Squash Bond Nederland de sport toegankelijker maken voor een breed publiek en de betrokkenheid van de bestaande squashcommunity vergroten. De focus op breedtesporters is één van de stappen om meer mensen kennis te laten maken met de sport en hen te inspireren om zelf te gaan squashen en/of deel te nemen aan lokaal, regionaal of landelijk aanbod.

Infocaster wordt de leverancier na een uitgebreide zoektocht. Tom Lucas, directeur SBN, hierover: ‘’In het afgelopen jaar zijn we op zoek gegaan naar een partner die niet alleen onze sector begrijpt, maar die ook de technische knowhow heeft om onze uitdagende wensen te vertalen naar een platform van deze tijd. We zijn dan ook vol vertrouwen om dit intensieve traject - waaraan meerdere internationale partijen hebben meegewerkt – een prachtig vervolg te geven met Infocaster en samen te bouwen aan de toekomst van squash en invulling te geven aan nieuwe doelgroepen.’’

 

Infocaster is verheugd om deze uitdaging aan te gaan en te helpen bij het ontwikkelen van een platform Remko Wijnbergen, mede-eigenaar Infocaster over de samenwerking: ‘’We zijn er trots op om in navolging van NOC*NSF, Golf Federatie en de ski- en zwembond met Squash Bond Nederland een nieuwe sportbond toe te voegen aan onze portfolio. We werken daarbij graag mee aan de digitale strategie van SBN om de sport toegankelijker te maken voor iedere (niet)squasher in Nederland’’.

 

Het platform squash.nl zal niet alleen qua look en feel veranderen, ook de inhoud veranderd wezenlijk legt Rogier van Veen, SBN breedtesport en innovatie, uit: ‘’Middels het nieuwe platform zijn we straks in staat om voor alle squashclubs in Nederland op een zeer geavanceerde en geautomatiseerde wijze lokaal sportaanbod te promoten voor iedere relevante doelgroep. Hierbij valt te denken aan zoek & boek functionaliteiten van banen, cursussen, clubactiviteiten en (lokaal) wedstrijdaanbod. Hier kunnen alle clubs in Nederland de vruchten van gaan plukken.‘’

 

Over Squash Bond Nederland

Squash Bond Nederland is de nationale bond voor squash in Nederland en is opgericht in 1938. De bond heeft tot doel om squash te promoten en te ontwikkelen in Nederland door middel van het organiseren van wedstrijden, het ondersteunen van clubs en het bevorderen van de sport in het algemeen.

 

Over Infocaster

Infocaster is een softwareontwikkelingsbedrijf gevestigd in Arnhem. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van op maat gemaakte websites, applicaties en softwareoplossingen voor verschillende bedrijven en organisaties in Nederland. Infocaster is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd als betrouwbare partner voor digitale oplossingen.

Een afbeelding met Rogier van Veen, Remko Wijnbergen en Tom Lucas bij Infocaster op kantoor
Algemeen Toernooi Uitgelicht