NLTeam

EK Teams voor EK’s Jeugd & EK Squash 2023 bekend

27 februari 2023 3 Minuten leestijd

Squash Bond Nederland (SBN) heeft afgelopen week de spelers en speelsters geïnformeerd die in aanmerking komen om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Europese Kampioenschap. Hierbij delen we de selecties voor de verschillende Europese Kampioenschappen.

Er zijn drie verschillen Europese Kampioenschappen, twee voor de junioren en het bekende Europese Team Kampioenschap wat het afgelopen jaar allemaal in Nederland werd georganiseerd. Het EK Squash voor landenteams is van 26 april tot en met 29 april 2023 in Helsinki, Finland.  De jeugd onder 19 jaar zal afreizen naar Zwitserland voor het EK <19 Individueel & Team van 1 tot en met 9 april 2023. De jeugd onder 17 zal naar Tsjechië gaan voor het EK <17 Teams van 11 tot en met 14 mei 2023. 

De technische staf van SBN heeft deze spelers en speelsters op basis van hun prestaties en selectievoorwaarden. De technische staf van SBN is verheugd dat na een aantal ingewikkelde jaren met uitgestelde Nationale kampioenschappen de technische staf de belangrijkste meetmomenten heeft mee kunnen nemen in de overwegingen en spelers direct hebben kunnen selecteren.

Damesteam

Na het succes dat de damesploeg behaalde met de bronzen medaille vorig jaar zullen de dames dit jaar flink moeten strijden om hun plaats in divisie één te behouden. Een top zes notering wordt als doelstelling gesteld voor het aankomende jaar. De onderstaande dames zijn geselecteerd voor het Damesploeg:

 • Fleur Maas
 • Tessa ter Sluis
 • Sanne Veldkamp
 • Megan van Drongelen

Bijzonder aan de damesploeg is dat Sanne Veldkamp haar debuut zal gaan maken voor het Nederlands Damesteam. De damesploeg zal onder leiding staan van interim Damesbondscoach Natalie Grinham i.v.m. de afwezigheid van Milou van der Heijden.

Herenteam

De mannen die tijdens de Europese titelstrijd uitkomen in divisie twee zal onder leiding staan van herencoach Sjef van der Heijden, samen met jeugdbondscoach Sipke Wiersma. Doelstelling voor de heren is om te handhaven in divisie twee, de herenploeg heeft een lange termijn doelstelling om met verjonging te werken aan een sterke ploeg in 2026. De ploeg maakt mede daarom dit jaar een serieuze verjonging door waarbij het juniorenteam onder 19 meegenomen wordt. De ploeg van het nationale herenteam bestaat uit 

 • Rowan Damming
 • Thijs Roukens
 • Sam Gerrits
 • Sebastiaan Hofman
 • Hjalmer Mols

Juniorenteam onder 19

Bij de Nederlandse juniorenploeg onder 19 werd vorig jaar ook een mooie bronzen medaille behaald. Met gedeeltelijk dezelfde spelers zullen zij wederom strijden voor een podiumplek dit EK. Geselecteerd zijn: 

 • Rowan Damming
 • Sam Gerrits
 • Hjalmer Mols
 • Renske Huntelaar
 • Naomi Nohar

Daarnaast zullen Lars van Dongen, Elcke Mols & Eva Maas ook deelnemen aan het Europees Kampioenschap Individueel. Indien beschikbaar zullen er meerdere Nederlanders deelnemen aan het EK Individueel.

De begeleiding dit evenement wordt verzorgd door Sjef van der Heijden, Milou van der Heijden & Sipke Wiersma.

Juniorenteam onder 17

Voor de Nederlandse junioren ploeg onder 17 zijn dit jaar geselecteerd 

 • Tristan Keenan
 • Victor Santos de Freitas
 • Bram van den Akker
 • Renske Huntelaar
 • Elcke Mols. 


De begeleiding dit evenement wordt verzorgd door Sjef van der Heijden, Milou van der Heijden & Sipke Wiersma.

Alle resultaten & belevingen van deze teams zullen te volgen zijn via nieuwsberichten op www.squash.nl & via de sociale mediakanalen van SBN. 

NLTeam Topsport & Talent ontwikkeling ESF Toernooi