Wedstrijdsport

Voorjaarseditie van de zondagcompetitie komt eraan

25 januari 2023 2 Minuten leestijd

9 teams vol met jonge en enthousiaste squashers hebben meegedaan aan de wintereditie van de nieuwe zondagcompetitie, waarbij Dekker Warmond als ongeslagen winnaar de geschiedenis boeken in gaat! Door het enthousiasme van deze spelers, komt SBN terug met een tweede editie van de zondagcompetitie; De voorjaarseditie. Waar zijn de squashers nu zo enthousiast over en waarom moet jij nu meedoen aan de zondagcompetitie? Lees het hieronder.

De zondagcompetitie is een gehele andere competitie dan de reguliere vrijdagcompetitie. De zondagcompetitie is een kort en krachtige competitie dat ieder kwartaal opnieuw van start gaat. Iedere editie kent maximaal 4 zondagen waar je tegen andere teams in driehoekswedstrijden (of vierteam) komt te spelen wat betekent dat je iedere ronde minimaal twee keer in actie komt.

Ook de teams zijn kleiner. Je hebt minimaal 3 spelers nodig in jouw team, maar het maakt niet uit of dit alleen maar vrouwen of alleen maar mannen zijn of een mix, want de zondagcompetitie is een gemengde competitie. Mannen en vrouwen kunnen dus tegen elkaar spelen, omdat de competitie wordt ingedeeld op niveau. Indien je invallers nodig hebt, dan kunnen alle squashers van jouw club invallen die lid zijn van SBN met een wedstrijdlidmaatschap*.

Uiteraard zijn de tijden ook anders dan de reguliere competitie. De eerste wedstrijden starten tussen 11:00 – 14:00. De thuisspelende club mag zelf de starttijd bepalen in dat tijdsbestek.

En dan nog de speeldata. De wedstrijden van de zondagcompetitie, niet geheel verrassend, worden op zondagen gepland en gespeeld, maar mogen in overleg met de twee teams op een ander moment in dezelfde week gespeeld worden. De speeldata zijn als volgt:

  • 12 maart
  • 26 maart
  • 2 april
  • 16 april
  • 23 april (reservedatum)

Kortom, heb jij zin om wedstrijdjes te spelen in een team bij jou op de club, maar is een vrijdagavond geen geschikte moment of wil jij meer wedstrijden spelen in een team? Doe dan gezellig mee met de zondagcompetitie! Een competitie voor iedere  beginnende, ervaren of gevorderde squashspeler.

Hoe schrijf ik een team in?

Er is een open inschrijving**. Verzamel alle enthousiaste squasher en vorm een team met elkaar. Meld dit team bij de competitieleider van jouw club en hij/zij kan ervoor zorgen dat jullie team wordt ingeschreven via sbn.toernooi.nl. Het aanmelden van een team kan tot en met 28 februari.

*Het invalreglement van de Reguliere competitie wordt gehanteerd.

**Teams worden na de deadline van inschrijven ingedeeld op basis van gemiddelde speelsterkte

Wedstrijdsport Competitie