Algemeen

Gezocht: Marketing & Communicatie talent!

22 december 2022 5 Minuten leestijd

SBN zoekt een nieuwe Marketing & Communicatie Medewerker, heb jij een passie voor sport en organisatie?

Amstelveen | 0,8 FTE (30 uur) 


SBN (Squash Bond Nederland) is hét startpunt en kenniscentrum voor iedereen die iets te maken heeft met de squashsport in Nederland. SBN is verantwoordelijk voor de kwaliteit, de ontwikkeling en organisatie van de gehele squashsport in Nederland. Samen groeien met squash, dat is ons doel. SBN doet dit o.a. door zich in te zetten op het gebied van top- en wedstrijdsport, opleidingen, ondersteuning aan squashcentra en verenigingen. We ontwikkelen producten en diensten en organiseren diverse soorten (top)evenementen. 
SBN heeft de ambitie om de sport in de breedste zin verder te ontwikkelen om zo squashers beter te kunnen faciliteren, ondernemers en verenigingen te ondersteunen in hun bedrijfsvoering én de sport te promoten voor sport liefhebbend Nederland..

Wat ga je doen?

Als marketingcommunicatie medewerker ben je de spin in het web tussen alle verschillende organisatielagen van SBN en stakeholders. Je doet er alles aan om de producten en diensten en activiteiten van SBN samen met het team te laten groeien door data gedreven en effectieve communicatie. Dit met als doel om meer mensen te laten sporten en kennis te laten maken met squash of de participatie van sportbeoefening te vergroten. Daarbij komt er veel op jouw bordje en zijn er legio kansen om vanuit marketing en communicatie groei te realiseren. Je bent dan ook operationeel en strategisch betrokken maar heb je tegelijkertijd ook de vrijheid om je creativiteit tot wasdom te laten komen. 

Je werkt gestructureerd en neemt stakeholders en het team actief mee. Je bent in de eerste fase verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een communicatiestrategie voor alle interne en externe B2C producten en diensten. Je stelt interne communicatieplannen op en voert deze (mede) uit, waarbij de focus ligt op het segmenteren van doelgroepen om persoonlijke campagnes te lanceren. Daarnaast wordt je nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten vanuit het digitale innovatietraject om bij te dragen aan de lange termijnstrategie. 

Daarnaast ben je geïnteresseerd in trends en ontwikkelingen binnen de sportmarkt en ben je actief betrokken om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van digitale marketing. Je denkt buiten de gebaande paden en laat je inspireren voor eigen projecten. Het opzetten en onderhouden van relaties is eenvoudig voor jou, je bent namelijk één van de eerste aanspreekpunten voor squashers, collega’s, centra en partners.

In welk team kom je terecht?

Je komt te werken op één van de meest jonge en dynamische bondsbureaus van de Nederlandse sport. Het team bestaat uit 3 enthousiaste collega’s die incidenteel aangevuld worden door stagiaires die werkzaam zijn vanuit huis of in Amstelveen. Je werkt veel samen en hebt een divers takenpakket in onze compacte organisatie. Je rapporteert rechtstreeks aan de directeur. 

Wat vragen wij van jou?

Je bent een ondernemende sportliefhebber en gewend zelf initiatief te nemen, kan je goed inleven in de verschillende perspectieven van commerciële en maatschappelijke belangen, je beschikt over een afgeronde HBO- / WO-opleiding met het liefst enkele jaren werkervaring. Communicatief vaardig zijn is een must en je kent de digitale wereld en de ontwikkelingen als je broekzak. Je weet het overzicht bij verschillende werkzaamheden goed te behouden en je werkt in hoge mate zelfstandig zonder de anderen uit het oog te verliezen.

Ons wensenlijstje:

 • Afgestudeerd HBO’er / WO’er
 • Drie tot vijf jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Ervaring met systemen als Power BI. CMS en mailingprogramma’s
 • Uitstekende aantoonbare communicatieve vaardigheden
 • Proactieve teamspeler
 • Affiniteit met marketing
 • Initiatiefrijk, proactief, gedreven en een teamspeler
 • Sterke affiniteit met sport en/of Squash
   

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie met voldoende ruimte om je te ontwikkelen
 • Flexibele werktijden en mogelijkheid tot thuiswerken
 • Alle voordelen van de CAO Sport zoals een goede pensioenopbouw, tegemoetkoming in de ziektekostenverzekering en eindejaarsuitkering.
 • Een salaris ingeschaald in schaal 7 van de CAO Sport
 • Uitbreiding van je uren is afhankelijk van financiële ontwikkelingen
 • Een laptop en telefoon van de zaak
 • Leuke extra’s zoals de mogelijkheid om squashwedstrijden/-toernooien te bezoeken. 
   

Je werkomgeving

Het kantoor van SBN is gehuisvest binnen het kantoor van de KNLTB, waardoor je in dé racketsport omgeving van Nederland terecht komt. Je collega’s zijn sportfanaten (we hopen dat jij dit ook bent), hebben een enorme passie, drive en motivatie om squash voor ca. 280 aanbieders en een kwart miljoen squashers nóg leuker te maken. 

Enthousiast geworden?

Dan zouden we het leuk vinden als je solliciteert! We ontvangen graag je motivatie waarom jij de beste kandidaat bent en waarom je graag bij SBN zou willen werken. Daarnaast ontvangen we graag jouw cv om te zien welke ervaring je al hebt opgedaan. Kijk ook nog even op onze site www.squash.nl voor meer informatie over onze organisatie. 

Mocht je meer informatie willen over de vacature of de organisatie dan kan je hierover contact opnemen met de directeur van SBN, Tom Lucas te bereiken op 06- 23 25 90 49. Je sollicitatie en motivatie kan je sturen aan directie@squashbond.nl.

De vacature blijft de gehele procedure open staan, wij hanteren dan ook geen deadlines. Zolang de vacature op onze site staat, is het mogelijk om te solliciteren.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Algemeen SBN - Algemeen