Wedstrijdsport

SBN Zondagcompetitie gaat van start

12 november 2022 1 Minuten leestijd

Dit weekend gaat de SBN Zondagcompetitie eindelijk van start. Negen teams van zes verschillende clubs squashen vier zondagen in een driehoek-wedstrijd verband tegen elkaar.

In de SBN Zondagcompetitie worden vier competitierondes georganiseerd op de Zondagmiddag. Per competitieronde worden twee wedstrijden gesquasht waardoor men tegen ieder team één keer squasht. Competitieleider Joost Vennema over de SBN Zondagcompetitie: ‘We zien steeds meer dat squashers niet meer wekelijks (op vrijdagavond) competitie willen spelen. Daarnaast zijn we ook op zoek naar een toegankelijke manier om nieuwe squashers kennis te laten maken met competities. Met de Zondagcompetitie hebben we een aanbod dat bij beide groepen aansluit. Het is laagdrempelig, er zijn slechts vier wedstrijddagen in drie maanden en de competitieronde is intensiever met twee wedstrijden en drie teams op een locatie.’

Kampong Squash, Dekker Warmond, SCHIET, MAX Squash, Match/ SVA en Squash Utrecht zijn de zogenoemde ‘early adaptors’ van dit nieuwe concept. Squash Utrecht doet zelfs met vier teams mee met allemaal squashers die komende zondag voor het eerst een wedstrijd gaan spelen. Spelers hebben er zin in en de clubs zullen ongetwijfeld een feestje maken van de thuiswedstrijden!

De eerste editie van de SBN Zondagcompetitie loopt tot en met 15 januari. Op 5 februari staat alweer de eerste ronde van de voorjaarseditie gepland. Vanaf December zullen clubs zich in kunnen gaan schrijven voor die editie.

Wedstrijdsport Competitie