Wedstrijdsport

SBN lanceert Dubbelcompetitie

24 november 2022 2 Minuten leestijd

In januari 2023 start Squash Bond Nederland met de SBN Dubbelcompetitie. Dit is een nieuw concept waarin in teamverband een Dubbelcompetitie gespeeld wordt.

De SBN Dubbelcompetitie is een squash competitie voor de huidige competitiesquashers. Na afloop van de reguliere competitiewedstrijden spelen deelnemende teams nog een dubbelwedstrijd. Dat geeft squashers de mogelijkheid om twee keer op een avond in actie te komen! Joost Vennema, competitieleider SBN hierover: ‘In juni hebben we een grootschalig competitie onderzoek gedaan. Daar kwam uit dat een significante groep squashers de behoefte heeft om Dubbelcompetitie te spelen. Daarnaast is een veel gemaakte opmerking dat de tijd die een competitie avond kost, ten opzichte van de tijd op de baan, niet in balans is. Door een Dubbelcompetitie te koppelen aan de reguliere competitie kan de wens om Dubbelcompetitie te squashen ingewilligd worden en wordt de tijd op de baan verlengt.’

De SBN Dubbelcompetitie is een gesloten competitie en alleen toegankelijk voor teams die in de reguliere squash competitie spelen. In de Dubbelcompetitie speel je slechts één keer tegen ieder deelnemend team. Omdat een team in dezelfde poule speelt als in de reguliere competitie hoef je niet extra te reizen en speel je ook geen extra competitierondes. Het is een leuk en toegankelijk extraatje voor de competitie squasher!

Op vrijdag 13 januari wordt de reguliere squash competitie na de decemberstop hervat en gaat de SBN Dubbelcompetitie van start. Wil je meer weten over de Dubbelcompetitie? Neem een kijkje op de website en houdt de sociale media in de gaten!

Wedstrijdsport Wedstrijdsport