NLTeam

Road to The Pyramids – Wereld Kampioenschap Studenten

11 november 2022 4 Minuten leestijd

Van 7 tot en met 13 november vindt in New Giza Egypte het Wereld Kampioenschap Studenten plaats. Het WK is opgedeeld in twee losstaande evenementen, namelijk het individuele event voor jongens en meisjes en het teamevent. In beide evenementen wordt Nederland vertegenwoordigd.

Het individuele event is afgelopen woensdag 9 november ten einde gekomen. Hieronder lees je een recap van het individuele event.


Megan van Drongelen heeft afgelopen zomer haar master International Business Development aan de universiteit van Birmingham afgerond. De 23 jarige Nederlands team speelster kreeg in de eerste ronde de nummer 1 geplaatste Sana Mohamed tegenover haar. Met een 3-0 verlies ging Van Drongelen vol focus haar tweede wedstrijd in. In een gelijk opgaande wedstrijd moest van Drongelen in een 5-game wedstrijd de winst geven aan de Zuid Koreaanse Chae Won Song.De derde wedstrijd van Megan was een walk-over. In de laatste wedstrijd kwam van Drongelen tegenover een andere Zuid- Koreaanse dame te staan Ye Won Jang. In drie games wist Van Drongelen de wedstrijd naar zich toe te trekken en daarmee de 13e plek op het WK te behalen.

Dokter in spé Fleur Maas was de andere Nederlandse dame die naar het WK ging. Hoewel de Nederlands Kampioene haar eerste westrijd wist te winnen van de Franse Léa Barbeau, verloor Maas van de Egyptische Nour Aboulmakarim. Ook Maas haar derde wedstrijd moest ze het doen met een verliespartij. Met 3-0 verloor Maas van Nga Ching Cheng. Maar zoals een echte pro dat doet, herpakt Maas zich en versloeg de Franse Ninon Lemarchand in vier games. In de derde game liet Maas haar tanden zien wat resulteerde in een 11-1 winst en daarmee de wedstrijd naar zich toe trok. Met deze winst behaalde Fleur Maas de 7e plek op het WK Studenten.

Dan zijn er drie mannen die naar Egypte zijn vertrokken. Één daarvan is Frank Goossens.Goossens is na het afronden van zijn bachelor Rechtsgeleerdheid gestart met de Master of Logic in Amsterdam. Goossens legde het in zijn eerste wedstrijd af tegen de Zuid Afrikaanse Tristen Dane Worth, maar wist deze niet te winnen. Zijn tweede wedstrijd wel! In een bizare eerste game (19-17) en een winnende tweede game kwam Jakub Pytlowany terug tot 2-2. De knop ging om en de 23 jarige Amsterdammer wist de wedstrijd binnen te halen. Hierna volgde er nog drie wedstrijden waarvan Goossens er één wist te winnen tegen Sven Stettler (3-1). Met 2 winstpartijen van de vijf wedstrijden heeft Goossens de 22ste plek behaald.

De {9/16} geplaatste Sebastiaan Hofman startte zijn toernooi ook tegen een Zuid Afrikaanse jongen genaamd Reuel Ethan Videler. Helaas was het geen vliegende start voor Hofman. Na de eerste twee verlies partijen, wachtte Yong Jung Lee Hofman op. En in deze wedstrijd liet Hofman zien wie hier de sterkste is. Met een 3-0 winst in zijn zak ging Hofman met vertrouwen zijn laatste wedstrijd tegemoet. Hier stond de commerciële economie student tegenover een bekende, namelijk Jakub Pytlowany die eerder het toernooi tegen Frank Goossens speelde. Hofman was van plan om er geen spannende wedstrijd van te maken en dat werd duidelijk in de vierde game. Met 11-1 winst werd de wedstrijd beslist en behaalde Hofman de 25ste plek.

Voor Romeo Marino was het een zwaar toernooi. Marino moest een kwalificatiewedstrijd spelen tegen de Italiaan Péter Balázs Szebeni. Met een 3-1 verlies kwam Marino is het schema voor de posities 30-33. Ook deze twee wedstrijden wist de 19 jarige student commerciële economie niet te winnen. Hiermee is Marino op de 33ste plek geëindigd.

Alle uitslagen van het individuele event zijn terug te vinden via deze link.

Teamfoto WK Studenten

Klaarmaken voor het teamevent
Gisteren, donderdag 10 november, is het WK Studenten teamevent gestart. Lees hieronder hoe de eerste twee dagen zijn verlopen.

Het Nederlands team zit in poule B met vier andere landen, namelijk Zwitserland, Frankrijk, Zuid- Afrika en Hongarije. De start van het Nederlands team op openingsdag van het landentoernooi ging niet geheel succesvol. Met Sebastiaan Hofman, Romeo Marino en Fleur Maas als opstelling tegen het sterke Zwitsers team zorgde voor een 3-0 verlies.

Vandaag, vijdag 11 november, staan twee wedstrijden op de planning. Met de verliespartij van gister, kwam team Nederland vanochtend fris de baan op. In de ochtend is er gespeeld tegen Frankrijk. De opstelling hiervoor was Frank Goossens VS Edwin Clain, Romeo Marino VS Joshua Phinera en bij de dames Megan van Drongelen tegen Ninon Lemarchand. Helaas resulteerde dit ook in een 3-0 verliespartij. Megan heeft nog geknokt, maar ging in haar wedstrijd ten onder in de vijfde game met 11-8.  

Met nog twee poulewedstrijden op het programma is Nederland gebrand om deze te winnen. De eerste is later op de middag (11 november) om 17:00 tegen Hongarije. Deze wedstrijd is via deze link te volgen. Alle uitslagen van het teamevent kan je zien via deze link.

NLTeam Topsport & Talent ontwikkeling