Masters

Geslaagde Dutch Open Masters 2022!

21 november 2022 5 Minuten leestijd

Het weekend van 18 tot en met 20 november stond Victoria Rotterdam in het teken van The Dutch Open Masters 2022. Dit evenement is er voor nationale en internationale Master squashers. Met 63 deelnemers uit verschillende landen zijn afgereisd naar Nederland om er met elkaar een succes van te maken. En dat is gelukt!

Nederland hebben de prestaties van de eerste twee dagen ook op de finale dag doorgezet. Er is namelijk in elke categorie een podiumplek bemachtigd! Lees snel verder…


Mannen Categorie 35+ / 40+
Viktor Marree [1] stond in de finale tegen over de Finse Janne Koskelin [3/4]. Ondanks de fanatieke aanmoedigingen van zijn twee kinderen, glipte de winst door zijn handen. Met een eind uitslag van 11-8 / 11-7 / 11-3 was Koskelin Marree te slim af en veroverde daarmee de eerste plek.

Podium:

 1. Janne Koskelin (Finland)
 2. Viktor Marree (Nederland)
 3. Luigi Laner Suau

Mannen Categorie 45+
In deze categorie staat de Nederlander Marciano Dos Ramos op het podium met een bronze medaille! Dos Ramos moest deze wedstrijd zien te winnen, anders werd het met de Italiaanse Raffaele Monzillo nog spannend wie er met het brons naar huis ging. Maar met een overtuigende overwinning van
11-6 / 11-4 / 11-4 was de derde plek ook echt binnen. Hiermee zorgde Dos Ramos voor geen enkele twijfel meer en mocht hij met een brede glimlach zijn prijs ophalen!

Podium:

 1. Armin Hameed (Duitsland)
 2. Jaroslaw Terlecki (Polen)
 3. Marciano Dos Ramos (Nederland)

Mannen Categorie 50+
Maar natuurlijk heeft Alex Kramer de lijn van winnen doorgezet! In zijn laatste wedstrijd boekte Kramer een 3-0 overwinning op de Duitse Moonwalker Frank Günther en stond daarmee op het hoogste podiumblok! Gefeliciteerd!

Podium

 1. Alex Kramer (Nederland)
 2. Moonwalker Frank Günther (Duitsland)
 3. Robert Sultana (Malta)

Mannen Categorie 55+
En een spannende finale werd het… Voorafgaand werd er gezegd: “Als het maar geen wedstrijd wordt met vijf games…” Maar fanatiek zoals al deze deelnemers zijn, gingen de finalisten Ronald Permentier en Matthew Theodoris beide voor de winst. En er kan er maar één winnen. Permentier ging voortvarend van start met een 2-0 voorsprong. De uitspraak van voor de wedstrijd leek waarheid te worden. Toch wist Theodoris terug te komen tot 2-2 en zelfs op matchpoint te staan. Oftewel, het werd een finale in maar liefst vijf games. Eerste match point wist Permentier te overleven, maar de tweede helaas niet. Met 12-10 in de vijfde game ging de winst naar de Engelsman en is er een mooie tweede plek voor Permentier!

Podium:

 1. Matthew Theodoris (Engeland)
 2. Ronald Permentier (Nederland)
 3. Marko Kruse (Duitsland)
   

Mannen Categorie 60+
Binnen deze poule was de laatste wedstrijd tussen de nummer 1 geplaatste LIuis Suarez en de nummer 2 Felix Barenholz een echte finale. Beide heren konden nog met het goud naar huis gaan, want zij hadden nog geen wedstrijd én geen game verloren. Deze wedstrijd ging gelijk op, maar Barenholz wist uiteindelijk in de vijfde game de wedstrijd naar zich toe trekken. Met een 3-2 overwinning is het goud voor Felix Barenholz!

Podium:

 1. Felix Barenholz (Nederland)
 2. LIuis Suarez (Andorra)
 3. Adrian Cruse (Duitsland)
   

Mannen Categorie 65+
In deze categorie hebben we de Nederlandse Ad Heskes die nummer 1 geplaatst was. In zijn poule heeft hij dit ook zeker waar gemaakt. In alle drie de wedstrijden wist Heskes de overwinning zeer gemakkelijk naar zich toe te trekken. Dit zorgde ervoor dat hij een halve finale mocht spelen tegen de nummer 2 uit de andere poule, de Italiaanse Massimo Squillace. Geen spanning, geen vuiltje aan de lucht voor Heskes hoor, want ook de halve finale werd in 11-4 / 11-4 / 11-1 gewonnen.

60+ en finale? Heskes liet direct zien dat hij nog fris was en nam het initiatief in de finale tegen de Duitse Derek Lawrence. Met een 1-0 voorsprong was Heskes los en ging vol voor de winst. Dit zorgde ervoor dat Lawrence tegen een 2-0 achterstand aan keek. In de derde game deed Lawrence een poging om deze game binnen te halen en terug te komen in de wedstrijd, maar Heskes was niet tegen te houden en won de derde game met 11-7 en daarmee de Dutch Open Master 60+ titel!

Podium

 1. Ad Heskes (Nederland)
 2. Derek Lawrence (Duitsland)
 3. Massimo Squillace (Italië)

Mannen Categorie 70+
Er moest nog één wedstrijd gespeeld worden tussen de Nederlandse Paul Turken en Keith Derham uit Engeland. Helaas trok Turken aan het kortste eind in de laaste game, waardoor de winst met 3-2 voor Derham is. Hiermee is de eindstand alsvolgt: goud voor Gregoire, zilver voor Derham en brons voor Turken.

Podium:

 1. Jaime Gregoire (Frankrijk)
 2. Keith Derham (Engeland)
 3. Paul Turken (Nederland)

Dames Categorie
Op de finaledag mochten de dames eindelijk hun eerste en enige wedstrijdspelen. De Nederlandse Karin Thiel mocht het opnemen tegen de Duitse Alexandra Barthel. Thiel had al haar energie opgespaard en dat kwam eruit op de baan. Met energie en plezier werd deze wedstrijd gespeeld en trok Thiel de winst naar zich toe. Met 11-7 / 11-6 / 11-6 was de eerste plek voor Karin Thiel en daarmee Nederland!

Podium

 1. Karin Thiel (Nederland)
 2. Alexandra Barthel (Duitsland)
   

SBN feliciteert alle spelers die een podiumplek hebben bemachtigd; Tot volgend jaar in Rotterdam!

Overige uitslagen zijn hier terug te vinden.

Foto’s, gemaakt door Juliette Permentier, van de eerste twee dagen kan je hier terug zien.  Finaledag foto’s zijn via deze link terug te kijken.

Masters ESF Toernooi Masters