Wedstrijdsport

Fleur Maas prolongeert NK -23 titel; Rowan Damming nieuwe Nederlands Kampioen -23!

29 november 2022 3 Minuten leestijd

Naast het NK Masters 2022 werd er afgelopen weekend, 26 en 27 november, door 26 toppers verzameld in Hoofddorp om te strijden voor de titel Nederlands Kampioen Jeugd -23.

Het was het eerste jaar voor Meersquash Hoofddorp dat dit toernooi in combinatie met het NK Masters daar werd georganiseerd. In de planning lag het om dit vorig jaar te doen, maar vanwege COVID heeft SBN besloten de combinatie van het NK Masters en NK Jeugd -23 een jaar uit te stellen. Spannende wedstrijden, mooie wedstrijden en verrassende wedstrijden oftewel: wat een mooi NK Jeugd -23!

Heren -23

Bij de heren waren er geen verrassende uitslagen en bereikten de geplaatste nummers 1 tot en met 4 ook de halve finale; Rowan Damming [1] – Guido Lindner [4] en Stan Al [3] – Sebastiaan Hofman [2]. Na een pittige kwart finale voor Lindner kon hij zich na een nachtje opmaken voor de halve finale tegen Damming, maar keek al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan. Deze achterstand werd alleen maar groter en Damming bereikte met een 3-0 winst een plek in de finale.

De tweede halve finale: Stan Al en Sebastiaan Hofman. Deze wedstrijd met mooie lange rally’s, veel spanning en zweet eindigen in het voordeel van Hofman. Met een 2-0 voorsprong vocht Al zich in de derde game terug naar zelfs meerdere gamepoint, maar moest het tweede finaleplekje afgeven aan Hofman.

Finale dus tussen de nummers 1 en 2 geplaatste spelers, Rowan Damming en Sebastiaan Hofman.. Vorig jaar stond Damming ook in de finale, maar verloor van Tjeu Dubbeldam. Dit jaar moet het anders. En dat bleek.. Damming controleerde het spel vanaf game één en ging daarmee vol voor de winst. En na 11-4 en 11-6 winst, sloeg Damming in de derde game direct toe en pakte de titel Nederlands Kampioen -23 met 11-2!

Podium Heren

  1. Rowan Damming
  2. Sebastiaan Hofman
  3. Guido Lindner
Podium NK Jeugd 2022 Heren categorie

Dames -23

Vanaf de eerste ronde waren er verrassende uitslagen bij de dames. De wedstrijd van Elcke Mols en Gabi Fritsche, de jongste deelneemster en de oudste deelnemerster, was de verrassing van ronde 1. Mols zorgde hiervoor een upset en dwong Fritsche tot het uiterste in deze wedstrijd. In vijf games wist de 13-jarige Mols Fritsche te verslaan en ging hiermee naar de halve finale. Daar kwam zij de nummer 1 geplaatste Fleur Maas tegen. Ondanks dat Mols deze wedstrijd heeft verloren, liet zij wel haar potentie en doorzettingsvermogen zien. Dat belooft veel! Maas wist hiermee haar plekje in de finale veilig te stellen.

De andere halve finale was de verrassing van ronde 2 tussen Renske Huntelaar en Daniek Krukkert. Vorig jaar pakte Krukkert in 3-0 de overwinning, maar dit jaar ontaarde deze wedstrijd in vuurwerk van emotie en gemiddeld 11-9 elke game. In de vierde game kreeg Huntelaar in de vierde game de kans om de wedstrijd naar zicht toe te trekken, maar Krukkert liet dit niet zomaar gebeuren. Met een hoge spanning bij het publiek en een stand van 2-2, wist Huntelaar haar hoofd koel te houden en de wedstrijd binnen te halen. Haar eerste finale op het NK Jeugd -23!

De finale ging dus tussen Fleur Maas en Renkse Huntelaar. De regerend Nederlands Kampioen -23 Maas leek vrij snel naar de overwinning te grijpen. In no-time stond Maas 2-0 voor, maar in de derde game gaf Huntelaar tegengas en pakte tot haar eigen verbazing deze game met 16-14. De ervaring, focus en relaxheid van Maas bracht haar naar de overwinning. Hiermee prolongeert Maas haar titel Nederlands Kampioen -23!

Podium Dames

  1. Fleur Maas
  2. Renske Huntelaar
  3. Daniek Krukkert

Bekijk hier alle uitslagen. Foto’s zijn gemaakt door Toon Hendriks zijn hier terug te bekijken.

Podium NK Jeugd 2022 Dames categorie
Wedstrijdsport Toernooi Topsport & Talent ontwikkeling Wedstrijdsport